1

Onderwerp: Whaa mijn biscuit is helemaaaal niet hoog gewordeen:S

ik heb net nog een poging gewaagd om een taart te maken. Ik had nog wat mix van de webshop over.
Nou, ik heb vandaag ook een nieuwe keukenweegschaal gehaald om alles goed af te kunnen wegen. Ook heb ik van tevoren op de site wat informatie wezen zoeken. Nou,, vervolgeeeeens:S heb ik gezien dat je ook in drie stappen kon bakken dus 13 min op 150 graden 13 min op 165 graden en 13 min op 180. en ik was ondertussen bezig met de botercreme..

Maar toen ik de oven opendeeedd was ie helemaaaaal niet hoog te plat zelfs waardoor de onderkant helemaal niet gaar was en heel moeilijk eruit ging. Ik doe die 3 stappen niet meer ho0rr..

Maar gelukkig is dit keer de botercreme wel goed gelukt hehe, maar goed van de positieve kant bekijken; weer wat bijgeleerd :/

Owja en een vraagje, op t recept van de biscuitmix staat 5 eieren, maar op de site staat ook 5 eieren maar er staat achter ook nog 260 gram. kan ik dan minder eieren erin doen als het 260 weegt?

Groetjes Serife..

2

Re: Whaa mijn biscuit is helemaaaal niet hoog gewordeen:S

Vreemd dat het niet werkte met de drie stappen..... Misschien omdat je een combi-oven hebt?

En inderdaad, als je grote eieren gebruikt kan het zijn dat je met vier eieren al voldoende hebt. Wegen doe je zonder schil zeg ik er maar even bij, om misverstanden te voorkomen... De meeste 'gewone' eieren wegen rond de 50 gram.

Gefeliciteerd met de gelukte creme :D

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

3

Re: Whaa mijn biscuit is helemaaaal niet hoog gewordeen:S

Jozien schreef:

Vreemd dat het niet werkte met de drie stappen..... Misschien omdat je een combi-oven hebt?

En inderdaad, als je grote eieren gebruikt kan het zijn dat je met vier eieren al voldoende hebt. Wegen doe je zonder schil zeg ik er maar even bij, om misverstanden te voorkomen... De meeste 'gewone' eieren wegen rond de 50 gram.

Gefeliciteerd met de gelukte creme :D

hehe dankjewel jozien, want de vorige keer was ie kaai hard=D

hmm dat van de combi oven kan wel denk ik, maja de volgende keer doe ik gwn in een keer hoge stand. yah ik had ook zonder schil gewogen. dat weet ik dan ook voor de volgende keer ehehe :P

Groetjes Serife..

Re: Whaa mijn biscuit is helemaaaal niet hoog gewordeen:S

Heb je hem wel in het midden van de oven gezet met onder en bovenwarmte?

De 3 stappen zijn bedoeld zodat er geen grote bol op je kapsel komt, maar dat hij mooi gelijkmatig rijst. Dus niet zodat hij extra hoog wordt ofzo. Ik doe trouwens meestal 15/15/15 min.

Groetjes Renske

5

Re: Whaa mijn biscuit is helemaaaal niet hoog gewordeen:S

ja ik heb het in de midden van de oven gelegd doe ik altijd ook bij andere dingen. hmm misschien kan ik beter niet meer in stappen doen, want de vorige keer was mijn biscuit wel goed gelukt..

Groetjes Serife..

6

Re: Whaa mijn biscuit is helemaaaal niet hoog gewordeen:S

Heb hier ooit ergens gelezen dat sommige ovens voorverwarmen met de gril. Die gaat dan dus aan als je je temp omhoog zet. Dan bakt het van boven te hard.

Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.