1

Onderwerp: Bodem...

Hoe krijg ik die mooi recht? heeft iemand daar tips voor?
Als ik hem nu bak komt er best wel een bol op zeg maar, als ik hem dan omdraai om
hem te bekleden is hij zo wankel af en toe?
Iemand tips om dat glad te krijgen/houden?
Alvast dank!

2

Re: Bodem...

Bolling afsnijden

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Bodem...

Als je je taart uit de oven haalt, voordat je 'm uit de bakvorm stort, even een snijplank of zo erop leggen. Dan wordt ie mooi plat. Werkt ook goed moet cupcakes, zo haal je de bolling erop weg.

Groetjes, Tessa

4

Re: Bodem...

broodplank met iets zwaars erop neerleggen niet te zwaar.

die tip had ik van iemand hier op het forum, en het help :)

5

Re: Bodem...

die berichtjes gingen samen :lol:

6

Re: Bodem...

Je stort een kapsel op z'n kop, er hoeft echt niet eerst een plank op hoor. Gewoon gelijk uit de oven storten, niet eerst in het blik laten afkoelen.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

7

Re: Bodem...

Een vochtige theedoek om het bakblik draaien en dan in de oven zetten.

Re: Bodem...

Zie je, tips genoeg.

Groetjes Renske

9

Re: Bodem...

Thanx voor de tips!
Maarre vochtige theedoek? Die gaat dan toch verbranden?? *zich blond voelt nu*

Nogmaals dank!

10

Re: Bodem...

Die theedoek zal niet verbranden hoor, immers hij is nat en tevens is je oven als het goed is van binnen maar een 150 a 170 graden heet, terwijl katoen pas bij 400 graden (of in direct contact met vuur) vlam zal vatten.

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...

11

Re: Bodem...

Het beslag in de bakbik doen, dan glad strijken, maar in het midden een klein kuiltje maken, dus meer naar de zijkanten strijken.
Dan komt er ook veel minder bolling op.