1

Onderwerp: HELP slagroom weer mislukt

Edit Jozien: let op, oud topic!

weeral 2 flessen van 250ml in gootsteen
MISLUKT
wa doe ik mis
in kom die gekoeld in frigo stond(niet vettig)
waar ik twee flesjes van 250 ml slagroom in doe rechtstreeks uit frigo
dan 75 gr gezeefde bloemsuiker en 1 pakje vanillesuiker
op hoogste snelheid
en weer niet

2

Re: HELP slagroom weer mislukt

Wat is bloemsuiker.Is dat gewone suiker,want dat gebruik ik altijd en mijn slagroom is echt nog nooit mislukt.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

3

Re: HELP slagroom weer mislukt

Voor slagroom te maken gebruik je beter kristalsuiker!
Dat doe ik altijd en gaat nooit mis.

Groetjes, Carolien           
*Klik hier* voor mijn website, en hier om echt al mijn baksels te zien!

4

Re: HELP slagroom weer mislukt

misty schreef:

Wat is bloemsuiker.Is dat gewone suiker,want dat gebruik ik altijd en mijn slagroom is echt nog nooit mislukt.

bloemsuiker = poedersuiker

Ik weet niet of het in nederland een andere naam heeft..

Groetjes, Carolien           
*Klik hier* voor mijn website, en hier om echt al mijn baksels te zien!

5

Re: HELP slagroom weer mislukt

Niet op de hoogste stand! Dat gaat vaak veel te snel. Ik neem aan dat het mislukt is omdat je slagroom boter is geworden? In dat geval zal ik hem op een lagere stand opkloppen...

6

Re: HELP slagroom weer mislukt

Ik gebruik ook gewoon poedersuiker in de slagroom en mix op de middelste stand de slagroom....

Succes Marlies.

Re: HELP slagroom weer mislukt

misschien stomme vraag, maar ben jij ongesteld. Is wereldwijd bekend dat als jij ongesteld ben dat slagroom kloppen niet lukt...die krijg je gewoon niet dik geklopt....heb ik al eerder gehad, en moest slagroom na mijn schoonmoeder brengen om te kloppen :-(

info@minniescakes.com

8

Re: HELP slagroom weer mislukt

Je slagroom moet supervers zijn!
Kristalsuiker ipv poedersuiker.
Meer suiker.
W

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

9

Re: HELP slagroom weer mislukt

Hmm, kan alleen zeggen hoe ik het doe (ongesteld of niet, want dat vind ik zoiets raars :S)
Houdbare slagroom staat bij mij altijd al lang in de koelkast, dus is goed koud.
In de kom, op de hoogste stand kloppen, tussentijds kristalsuiker erbij, dat doe ik op gevoel, weet niet hoeveel het is. Daarna doorkloppen tot het goed is. Wel bij blijven, anders mixt ie te lang.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

10

Re: HELP slagroom weer mislukt

Bij mij mislukte de slagroom ook altijd, totdat ik klopfix erbij deed. Met klopfix mislukt het dus niet meer.

I love Crisco <3

11

Re: HELP slagroom weer mislukt

Met een staafmixer kun je ook prima slagroom stijf kloppen. Wel op tijd stoppen!

12

Re: HELP slagroom weer mislukt

slagroom is vet, dus of je kom vettig is of niet maakt in weze niet eens uit.
het moet koud zijn, maar ik koel mn kom en mn gardes niet extra. DIe komen zo uit de kast/la
Veel of weinig suiker maakt ook niet alles uit, want ik heb 1 recept waar halve liter slagroom met 1 zakje vanille suiker ingaat , en verder geen suiker.

HEt enige is...ik doe het met een handmixer of met garde aan een staafmixer, en niet in kenny. Op de een of andere manier vind mijn kennie slagroom niet leuk.

13 Laatst bewerkt door slagroomtoefje (10-10-2008 10:23)

Re: HELP slagroom weer mislukt

ik klop ook altijd koude slagroom, op hoogste stand even 1 a 2 min dan doe ik schepsgewijs wat suiker in (niet veel eigenlijk). En dan zakje vanillesuiker, soms klopfix en klaar. Lukt altijd!
En wat al gezegd is: op tijd stoppen, als ie goed lobbig is, bijna stijf. Je denkt, het is niet goed maar jawel hoor. Net iets langer en dan wordt ie al korrelig/boterig

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

14

Re: HELP slagroom weer mislukt

Als je de kom op z'n kop kan houden,
en hij blijft stijf, dan is het goed!

Ik gebruik ook altijd kristalsuiker en de houdbare pakjes van lidle of c1000 goedkoopste soort!

15

Re: HELP slagroom weer mislukt

E

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

16

Re: HELP slagroom weer mislukt

Hoeveel suiker is volgens jou voldoende dan?

I love Crisco <3

17 Laatst bewerkt door Carin (10-10-2008 12:21)

Re: HELP slagroom weer mislukt

Eenderde.

Ik weet dat dat klinkt als zoet. Maar je zou het eens moeten proberen.
Want ten eerste h

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

18 Laatst bewerkt door AnSofie (10-10-2008 13:21)

Re: HELP slagroom weer mislukt

Ik geef Carin helemaal gelijk. Lijkt veel suiker, maar je smaakt geen verschil en het werkt beter.
Heb trouwens nog nooit met bloemsuiker/poedersuiker gewerkt. Gewoon kristalsuiker en af en toe een beetje vanillesuiker, niet altijd.

Ik zet mijn potjes slagroom altijd eerst vijf à tien minuutjes in de vriezer, dan is ie echt goed koud. Merk dat ie dan vanzelf veel sneller geklopt is.

19

Re: HELP slagroom weer mislukt

Ook niet vergeten dat je moet vertrekken met ECHTE room, dus geen light room!!

20

Re: HELP slagroom weer mislukt

Een derde in gewicht? Inhoud?

Als ik een pakje heb met 200ml slagroom, hoeveel suiker is dat dan?

I love Crisco <3

Re: HELP slagroom weer mislukt

Ik klop de slagroom ook wel zonder suiker,voor als ik het door een mousse of zoiets moet doen en die is op zich al zoet,en dan krijg ik de slagroom ook gewoon wel stijf!!!Gek h

22

Re: HELP slagroom weer mislukt

Gwendolyn schreef:

Een derde in gewicht? Inhoud?

Als ik een pakje heb met 200ml slagroom, hoeveel suiker is dat dan?

Eenderde van 200. Ongeveer dan he, je hoeft natuurlijk niet met de rekenmachine en een dieetweegschaal alles exact op te meten :lol:
In dit geval zou ik zo'n 65 gram doen.



Het klopt overigens ook dat je alleen "echte" slagroom moet gebruiken. G

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

Re: HELP slagroom weer mislukt

Denk je niet dat je teveel in een keer hebt geklopt?
Probeer het eens met wat minder~~

JS

Groetjes Juffrouw Suikerbuik
mijn taarten staan op http://www.juffrouwsuikerbuik.nl

24

Re: HELP slagroom weer mislukt

AnSofie schreef:

Ik geef Carin helemaal gelijk.

:D ik ben wel blij dat nu eindelijk eens iemand van het forum het met me eens is :+

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

25

Re: HELP slagroom weer mislukt

Het ligt ook een beetje aan welk merk slagroom je gebruikt, die slagroom van de Aldi en van de Lidl krijg ik zelf met geen mogelijkhijd stijf.

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...