1

Onderwerp: Hoeveel chocolade nodig voor chocobiscuit ? (dus geen cacao)

Hoi,

Ik heb gezocht met de zoekfunctie, maar kon het niet vinden (of ik zoek weer eens niet goed...). Dus nu maar even zo.
Hoeveel gesmolten chocolade moet ik gebruiken voor een lekker chocobiscuit van 20 cm (250 grm mix + 4 eieren). Is een reep van 200 grm voldoende of is dat al teveel ? En wat is lekkerder, puur of melkchocolade.
Ik kom op het forum veelal alleen tips tegen over een chocobiscuit gemaakt met cacao, maar dat heb ik 1x geprobeerd en dat werd errug droog. Dus daarom wil ik het nu eens met gesmolten chocolade proberen. Iemand tips ?

Volgende week is het herfstvakantie en ben ik vrij. Reden genoeg dus om een taartje te bakken. Nu heb ik mijn zinnen gezet op een chocobombe: chocobiscuit, gevuld met 1 laag dulce du leche, 1 laag pralinecreme (patidess), afsmeren met chocobotercreme en dan kitkat en m&m's (de welkbekende versie) erlangs/bovenop. Loopt het water jullie al in de mond ? :9

2

Re: Hoeveel chocolade nodig voor chocobiscuit ? (dus geen cacao)

Ik doe het meestal op gevoel, maar 200 gram is meer dan genoeg normaal gesproken.

Ik voeg meestal nog wat jam toe aan het beslag, dan is het ook niet droog.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl