1

Onderwerp: al weer een vraag, topper van marsepein

ik moet voor vrijdag een taart maken voor een 35 jaar huwelijk. Het moet een soort bruidstaart worden. Ik heb hier dus bijna geen inspiratie voor. Nou heb ik na heel wat denk uurtjes bedacht om een taart te maken met op de bovenrand roosjes en als topper 2 staande harten.
Nou is mijn vraag hoe ik die harten het beste kan maken. Met een satestokje erin? En tylose? Ik las net dat men decoratie met tylose niet eet. Kan dit niet? Ik heb 1 keer een strik gemaakt met tylose erin en ik vond het er net als kauwgom voelen (structuur0 o ja ik werk alleen met marsepein.
En ik weet ook niet goed welke kleuren te gebruiken. Dus als er iemand tips/suggesties of ideeen heeft, dan heel graag.

groetjes Judje
www.detaartentoko.nl

2

Re: al weer een vraag, topper van marsepein

http://www.creativecakes.net/40041/info … &pno=0

3

Re: al weer een vraag, topper van marsepein

Je kunt iets met tylose wel eten, maar ik vind het gewoon niet lekker voelen in de mond...

Re: al weer een vraag, topper van marsepein

Ik zou de harten toch met tylose maken, evt voor het aansnijden eraf halen (als het bovenste taartje wordt aangesneden.
De kleuren ligt aan het bruidspaar, misschien wit met rood? Vind ik altijd wel mooi.

Tylose vind ik gewoon smerig, het smaakt naar lijm!

Groetjes Renske

5

Re: al weer een vraag, topper van marsepein

Wat doe je me aan!!!

Ik zou ze eigenlijk van fondant met tylose maken. Zonder tylose kan ook, maar dan moet het wel twee dagen drogen ofzo.
Inderdaad een stokje of rauwe spaghetti onderin steken als het nog zacht is.

Succes!
Groetjes, Jos

Re: al weer een vraag, topper van marsepein

35 jaar getrouwd is een robijnen bruiloft dus zou iets met de kleur robijn doen.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!