1

Onderwerp: de soap gaat hier verder

Zoals je al kon lezen bij bakken en vullen was het een ramp de kapsels bakken.
Nu gaat het met het bekleden net zo!
Ik had witte ganache gemaakt, dat werd niet stijver, bij 1 kapsel was ik vergeten af te smeren en de zijkanten werden helemaal niets, die heb ik maar met vlokken beplakt.
Ook had ik een leuk plaatje gepuzzeld, maar die zakte dus zo in de ganache :s
Wel balen hoor, maar ik kon niet met marsepein werken, omdat ik dan niet genoeg heb voor het weekend (heb wel nieuw besteld, maar weet niet hoelang dat duurt)
Ach ja ze zullen wel smaken. Ik zal de foto's van mijn misbaksels wel een keer plaatsen.

2

Re: de soap gaat hier verder

Niet zo treuren...zo erg zal het toch niet zijn :lol:
Blijven oefenen want oefenen baart kunst :Y

Succes Marlies.

3

Re: de soap gaat hier verder

Wat was je verhouding voor de witte ganache? Je kunt met witte chocolade nl. niet dezelfde verhoudingen aanhouden als bij puur. Ik doe altijd 300 gram witte chocolade met 200 gram slagroom.

Je moet de ganache ook eerst helemaal laten drogen voordat je hem kan versieren.

Succes!!

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

4 Laatst bewerkt door daan77 (07-10-2008 19:59)

Re: de soap gaat hier verder

Ik had 100ml op 200gr, mijn moeder had exact hetzelfde probleem met een taart. Zij had precies het recept gevolgd, maar ook bij haar werd de witte choc. niet stijf. Nu heeft ze er maar een ijstaart van gemaakt ;)

Ik domme doos ben ook nog vergeten om 1 taart op de foto te zetten :S
morgen ga ik vol goede moed weer beginnen aan een biscuit te bakken

gr. daan