1

Onderwerp: Hoe krijg ik de zijkant van mij taart mooi strak?

De vraag in het onderwerp zegt het eigenlijk al.
Hoe moet ik het doen?
Ik smeer mijn taart altijd af met botercreme, zet hem even in de koelkast. Daarna nog even met het palletmes mooi strak maken en vervolgens de marespein of ofndant eroverheen. Maar vervolgens krijg ik dus al die ribbels aan de zijkant, zeg maar de verschillende lagen. Hoe kan ik dit voorkomen?

Alvat bedankt voor de eventuele reactie's.

Ilonka

2

Re: Hoe krijg ik de zijkant van mij taart mooi strak?

of dikker afsmeren of je marsepein niet te dun uitrollen.
Verder doe je het helemaal goed, ik zet hem niet eens in de koelkast, gewoon afsmeren en bekleden en ze zijn altijd wel strak

3

Re: Hoe krijg ik de zijkant van mij taart mooi strak?

Inderdaad dikker afsmeren zodat het strak wordt en je de ribbels niet meer ziet.

Re: Hoe krijg ik de zijkant van mij taart mooi strak?

Na het vullen even laten staan voordat je gaat afsmeren en bekleden, dan zakt de taart nog wat door het gewicht van de vulling. En dan bulpt er dus wat vulling uit, die je weg kunt halen en hoppa afsmeren maar!

Groetjes Renske

5

Re: Hoe krijg ik de zijkant van mij taart mooi strak?

Bednakt voor de tips. Zal het de volgende keer weer proberen.