1

Onderwerp: SPOED-vraag!! Botercrème schift

HELP! Merinque botercreme zit volledig in de schift en krijg m er niet uit !!

Heb al flink geklopt en au bain marie geprobeerd......

Groetjes, Marleen

2

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Hmm...als het schift is het denk ik of niet goed gelukt, of niet goed meer...

Kan je geen advies geven verder, succes ermee!

3

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Au bain marie en dan tegelijkertijd mixen? Weet niet of je het zo al geprobeerd hebt? Moet echt tegelijkertijd, en meestal lukt het dan wel.
Succes!

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke

4

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Stukjes boter toevoegen en goed mixen, dan krijg je het uit de schift.

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

5

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Ik wist niet dat je iets überhaupt UIT de schift kan krijgen....weer iets geleerd vandaag!

Ik weet dat ik niet perfect ben maar ik ben er zo dichtbij dat 't bijna eng is!  Ciao, Petra Hier vindt je mijn website.

6

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

petje schreef:

Ik wist niet dat je iets überhaupt UIT de schift kan krijgen....weer iets geleerd vandaag!

Dat zijn van die dingen die me nog zijn gebleven van school :lol: Heel veel nog hoor trouwens ;)

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Thanx allemaal maar ik ben er nog niet! Ik heb net maar gauw nieuwe gemaakt maar snap er echt geen moer van; de merinque was echt al bijna koud maar boter nogal zacht en dat was gister met maken ook zo dus maar even in de vriezer gezet; maar het werd met toevoeging weer niet echt stijf echt anders dan de 1e keer dat ik het heb gemaakt; toen ging het gewoon super.....zou het met het weer of met de kwal;iteit van de boter te maken kunnen hebben???!! Want heb nu 2x Lidl boter gebruikt....als deze nieuwe straks na opstijven toch ook in de schift blijkt te zitten....in welke temperatuur voeg ik m'n boter dan toe???!
(Au bain marie lukte niet :()

Groetjes, Marleen

8

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

De boter moet een hoog vetgehalte hebben, anders gaat het shiften. Dan lukt de binding niet volledig, heb het ook al eens ondervonden.

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Ahhh gelukkig zie je wel....ik hoef niet te twijfelen aan m'n bereiding; die boter van de Lidl is daar dus NIET geschikt voor!!

Nou ik heb m'n lesje wel weer geleerd; na zo'n kilo aan boter te hebben moeten weggooien :lol: maar nu heb ik wel een negerzoen vulling dankzij een geniale tip van een medeforummer...is misschien nog wel lekkerder dan met botercreme :P

Groetjes, Marleen

10

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Mogen wij die tip van de negerzoen-vulling  ook?

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

11

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

karentje schreef:

De boter moet een hoog vetgehalte hebben, anders gaat het shiften. Dan lukt de binding niet volledig, heb het ook al eens ondervonden.

maar die van de Lidl is toch ook gewoon echte roomboter??

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

12

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Lidl roomboter is 82 % (uit mn hoofd) vet gehalte, net als vele anderen (in ieder geval AH).
Mij is het ook al een aantal keer gebeurt bij het maken van merenguecreme, echt balen, geen idee waardoor het net wel of net niet gebeurt.

13

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Marleen,
Ook ik ben erg benieuwd naar die negerzoenvulling. Waar kunnen wij die vinden. Misschien nog ergens op dit forum. Wil ik graag eens proberen.

Groetjes en allemaal veel creativiteit toegewenst door DORIEN
http://www.mijnalbum.nl/album=v6vmltxe

14

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Ik weet dat de roomboter van de gb maar iets in de 70 vooraan percentage had en die van de delhaize zat op 84 en dan heb ik naar ander merken gekeken en zag daar toch wel grote verschillen in.
En proefondervindelijk was het bij mij met de lagere vetgehaltes ? En nu neem ik altijd die van 84 en heb ik het nooit meer ?

15

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

miesja schreef:

Marleen,
Ook ik ben erg benieuwd naar die negerzoenvulling. Waar kunnen wij die vinden. Misschien nog ergens op dit forum. Wil ik graag eens proberen.

Geen idee waar je het terug kan vinden; t was een geniale tip van een medeforummer ergens gelezen als vulling bij de plaatsing van een taart in de parade.....
maar ik heb gewoon heel simpel de kontjes van de negerzoenen afgesneden en ze daarna in een kom gemikt en met een lepel een beetje geprakt; je neemt een flinke kwak en smeert het glad op je taart :)

Groetjes, Marleen

16

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Volgens mij moet je het geschifte mengsel even opwarmen. Ik dacht altijd koelen, maar ik heb een keer in opperste wanhoop mijn RVS beslagkom gewoon op mijn inductieplaat gezet, opgewarmt en lekker doorkloppen, en toen deed ie het ineens weer! Kun je altijd nog proberen, voordat je het wegkiept toch?! :rolleyes:

Groetjes! Cindy
Mijn taarten kun je vinden op: http://www.mijnalbum.nl/Album=EMMHI6AR

17

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Cindy schreef:

Volgens mij moet je het geschifte mengsel even opwarmen. Ik dacht altijd koelen, maar ik heb een keer in opperste wanhoop mijn RVS beslagkom gewoon op mijn inductieplaat gezet, opgewarmt en lekker doorkloppen, en toen deed ie het ineens weer! Kun je altijd nog proberen, voordat je het wegkiept toch?! :rolleyes:

Had ik al geprobeerd ;)....maar het was echt drama; echt niet te herstellen, lag blijkbaar echt aan de kwaliteit boter die het eiwit niet kan opnemen.

Groetjes, Marleen

18

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Mij gebeurde het net ook met de Lidl-roomboter, waar het aan ligt is me een raadsel, want het vetgehalte is gewoon 82%, net als de (biologische) roomboter die ik normaal gebruik. En zowel boter als water (waarmee ik de botermix aanmaakte) waren gewoon op kamertemperatuur.

Maar goed, schiften komt normaal gesproken doordat er temperatuurverschil zit tussen de verschillende bestanddelen. Kun je soms opheffen door de kom boven een bak ijswater te zetten en goed door te mixen.
Of door kleine stukjes koude boter toe te voegen terwijl je aan het mixen bent. Dat laatste heb ik nu gedaan en dat hielp. Dezelfde hoeveelheid gezeefde suikerbakkerspoeder toegevoegd en klaar.

19

Re: SPOED-vraag!! Botercrème schift

Ik heb het probleem ook al eens gehad met de Lidl-roomboter. Ik gebruik altijd planta (die in de papiertjes wegens hoger vetgehalte) en ik wilde wel eens echte roomboter gebruiken om het smaakverschil te kennen... hele sjemik weggekieperd want er was niks meer van te maken.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)