1

Onderwerp: een lekker toetje

voor 6 personen   ZUPPA INGLESE

5 dl melk
1 pakje vanillesuiker
4 eidooiers
100 gram kristalsuiker
2 el bloem
300 gr cake, plakjes van 1 cm
0,8 dl rum
1 grote reep pure chocolade
50 gr amandelschaafsel,geroosterd


Verwarm de melk, vanillesuiker en pure chocolade in een pan op laag vuur tot de vloeistof aan de rand van de pan borrelt.

Klop de eidooiers, suiker en bloem in een schaal tot een dik en
lichtgekleurd mengsel.

Klop de warme melk langzaam door het eimengsel. Roer goed.
Doe het daarna in een schone pan en roer het mengsel op matig vuur tot de
custard kookt en begint in te dikken.
Laat het mengsel afkoelen.

Beleg de bodem van een schaal van 1,5 l met een derde van de cake-plakjes.
Smeer ze goed in met rum en 1 el water.
Smeer een derde van de custard over de cake. Doe hetzelfde nogmaals en
eindig met een laag custard.
Dek de schaal af en zet hem 3 uur in de koelkast.
Bestrooi het gerecht net voor het serveren met amandel-schaafsel.

voor de chocolade had ik een reep pure d EQUATEUR 70%
verkrijgbaar bij de lidel