1 Laatst bewerkt door meissie (03-10-2008 07:20)

Onderwerp: chocoladerand en naad mooi krijgen

Ik heb gisteren een chocoladetaart gemaakt en wilde er een chocoladerand omheen.
Maar hij is zo lelijk geworden dat ik hem eigenlijk nieteens durf te plaatsen :( ....

De rand zat er mooi omheen... ik heb hem een paar minuten laten staan voordat ik het bakpapier eraf haalde... en daar begon het al... bij de naad zag het er heel lelijk uit en na een paar minuten begon de rand krom te trekken :(


Het enige wat ik kan bedenken is dat de rand misschien te hoog was of de chocolade te dik ofzo?
Zie foto

Dus vraag: hoe krijgen jullie de naad zo mooi weggewerkt?

http://i396.photobucket.com/albums/pp44/mijn_taartjes/taartjes/suus.jpg

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***

2

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

Ik heb geen idee hoe je dat moet doen. Maar ik vind dat je een mooie herfsttaart gemaakt heb.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

Ik vind hem ook mooi ( heb je weinig aan) ik zou niet eens weten hoe je zo'n chocoladerand maakt :/
Dus ik vind dit al super !

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

4

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

IK zou hem graag mooi rond willen krijgen, maar het is dus voor de 2e keer mislukt ... snap niet wat ik verkeerd doe eigenlijk...

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***

5

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

gisteren las ik dat iemand  het met stevige doorzichtige folie doet inplaats van bakpapier.

zou veel strakker worden

6

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

Ik heb 'm laatst met van dat Boeklon kaftfolie gedaan. Dat is lekker stevig en glad. En het ging best goed. Je zou de naad nog wat in kunnen smeren met gesmolten chocola om 'm weg te werken.

Groetjes, Tessa

7

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

Ik denk dat je moet beginnen met je bakpapier er iets langer omheen te laten zitten dan een paar minuten. De chocolade moet goed hard zijn namelijk. Ik werk altijd met bakpapier en dat gaat altijd goed. Voordat je de chocorand erom heen doet moet je de chocolade wat laten drogen, dat helpt ook al tegen het in vallen van de rand.

De naad kan je met een kwastje met chocolade eraan insmeren nadat je de rand eromheen gelegd hebt.

Enne gauw showen die taart, want hij is harstikke leuk!!!

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

8

Re: chocoladerand en naad mooi krijgen

Ok, bedankt voor de tip, ik had gekeken bij de how-to hier ergens op het forum.
Met een kwast is misschien wel idee, want kreeg de naad echt niet mooi wed door er met een spateltje wat op te smeren....

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***