1

Onderwerp: Praline

Hallo dames,

Ik ben op dit moment bezig met een taart maar nu mijn vraag,
ik wil hem vullen met bananenkwark en een laagje chocola (Praline van bonbonblok)
ik heb geen slagroom in huis maar wel gele room poeder...kan ik het daar ook mee doen?
Zo ja hoe kan ik dat het beste mengen/smelten en kan ik de gevulde taart dan weer terug zetten in de vriezer tot zondag?

Alvast super bedankt!

2

Re: Praline

Ik zou denken, dat je die bonbonbloc zo kan smelten, en tussen de taart kan doen.
Heb ik zelf ook gedaan een dun laagje, daarna de pokkepootjescreme erop gedaan.
Dit ging prima.
Of het ook met bbc kan? Geen ervaring.

3 Laatst bewerkt door leintje (01-10-2008 21:29)

Re: Praline

Het zou wel een uitkomst zijn als het zonder room kan maar wordt het dan geen dikke harde plak?
Hoe kan ik het dan het beste smelten?
In een bakje boven warm water of magnetron?

Re: Praline

Ja dan wordt het een harde(re) plak.
Of het met poeder kan vraag ik me af, je kunt het uitproberen en hier laten weten natuurlijk!

Groetjes Renske

5

Re: Praline

Je zou theoretisch gezien ook gele room kunnen maken en dan de gesmolten bonbonbloc eronder kunnen mengen. Ik heb nl ooit pralinecreme gemaakt en dat was niets anders als een soort custard met gesmolten praline eronder. Kijk maar eens bij de recepten links in de balk!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: Praline

witje75 schreef:

...daarna de pokkepootjescreme erop gedaan...

Pokkepootjes creme? Hebbie daar ook een recept van? :lol:

Ik zou die bonbonblog creme met botercreme doen. Ik weet niet hoe het met botercreme met mix gaat, maar gewoon 1 op 1 botercreme zou daar prima voor kunnen dienen.

I love Crisco <3

7

Re: Praline

leintje schreef:

Het zou wel een uitkomst zijn als het zonder room kan maar wordt het dan geen dikke harde plak?
Hoe kan ik het dan het beste smelten?
In een bakje boven warm water of magnetron?

Ik heb zeer slechte ervaringen met smelten in de magnetron.
Zou gewoon in een bakje boven een pannetje warm water smelten.
En wel regelmatig even omscheppen/roeren

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

8

Re: Praline

http://www.deleukstetaarten.nl/?Recepte … jesvulling
Dit en nog veel meer heerlijke recepten staan gewoon bij recepten.
Ik had dus 150 gram chocola gesmolten en met een mes over de taart gesmeerd,
werd een heel dun laagje. dan de bokkepootjes creme erover heen.
Als het zo'n dun laagje is, is het net iets knapperig, en juist heerlijk.
Maar moet je geen hele dikke plak hebben natuurlijk.

9

Re: Praline

Nou ik hoop dat het goed is gegaan...ik heb gisteravond iid met botercreme gemengd en dat zag er goed uit,hopelijk zit er zondag niet een reep chocolade tussen de taart als we hem aansnijden..maar de taart is super leuk geworden,ik heb voor het eerst een prinses gemaakt,ben benieuwd!

Dank jullie voor de reacties

10

Re: Praline

witje75 schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/?Recepte … jesvulling
Dit en nog veel meer heerlijke recepten staan gewoon bij recepten.
Ik had dus 150 gram chocola gesmolten en met een mes over de taart gesmeerd,
werd een heel dun laagje. dan de bokkepootjes creme erover heen.
Als het zo'n dun laagje is, is het net iets knapperig, en juist heerlijk.
Maar moet je geen hele dikke plak hebben natuurlijk.

Hihi dat weet ik wel, ik refereerde naar je typefout "pokkepootjes" :D

I love Crisco <3

11 Laatst bewerkt door witje75 (02-10-2008 18:36)

Re: Praline

Gwendolyn schreef:
witje75 schreef:

http://www.deleukstetaarten.nl/?Recepte … jesvulling
Dit en nog veel meer heerlijke recepten staan gewoon bij recepten.
Ik had dus 150 gram chocola gesmolten en met een mes over de taart gesmeerd,
werd een heel dun laagje. dan de bokkepootjes creme erover heen.
Als het zo'n dun laagje is, is het net iets knapperig, en juist heerlijk.
Maar moet je geen hele dikke plak hebben natuurlijk.

Hihi dat weet ik wel, ik refereerde naar je typefout "pokkepootjes" :D

Ha ha, dat had ik nog niet eens gezien. En nee, helaas geen nieuw recept. lol