1

Onderwerp: opgeblazen bodem

hoi,

nog even een beginnersvraagje. als ik vierkante taarten maak, bolt de taart in het midden op. hierdoor raakt de onderkant van de taart het oppervlak niet (na t bakken) en staat de bovenkant bol. hoe lossen jullie dit op?

bedankt
lise

2 Laatst bewerkt door birgitta (01-10-2008 19:53)

Re: opgeblazen bodem

gelijk na het storten een broodplank met iets zwaars op de bolling zetten voor een paar minuten. Niet te zwaar want anders scheurt je kapsel

deze tip kreeg ik vandaag van knubje, en dit werkte heel goed

3

Re: opgeblazen bodem

En de mijn 'bolt' niet maar hij krimpt.Gek he????Want bij een ronde taartvorm krimpt het niet.Ra ra ra....hoe kan dat??????

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

4

Re: opgeblazen bodem

bij de ronde bolt het ook niet zo erg! hoe kan dit?

5

Re: opgeblazen bodem

Op de kop storten :+
(Dan hoef je er geen plank op te leggen :shhh:)

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

6

Re: opgeblazen bodem

De plank hielp wel  :lol:  :lol:  :lol:

Re: opgeblazen bodem

Ik doe meestal beide, op de kop en eventjes een plank erop tot hij goed recht is :)

Groetjes Renske