1

Onderwerp: chocoladetaart met genache invriezen?

Ik heb een aantal taarten voorbij zien komen met chocolade bedenkt en genache. (dus zijkant van chocolade en bovenop genache met fruit ofzo...
Mijn vraag is, kun je dat ook invriezen?
Heb nog nooit chocolade ingevroren namelijk.

En zo ja.. hoe ontdooi je dat?

Want ik wil dus zo'n taart maken (met marsepein boetseer bovenop de genache), maar heb van de week weinig tijd en vandaag wel.
Het moet dan een uur mee in de auto.
Kan ik hem vanuit de vriezer gelijk mee in de auto, of moet het eerst op een koele plek of koelkast ontdooien?

Wil niet dat ie inzakt ofzo natuurlijk!

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***

2

Re: chocoladetaart met genache invriezen?

Je kan heel goed taarten die overgoten zijn met ganache in de vriezer stoppen. Ik zou hem alleen de avond van te voren in de koelkast/ op een koele plaats zetten. Dan heb je zeker geen ijstaart ;)

3

Re: chocoladetaart met genache invriezen?

OK, daar ging het me dus ff om. Dan maak ik hem vandaag en gaat ie vrijdag uit de vriezer, ik vind 4 of 5 dagen namelijk net te lang om te laten staan...

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***