1

Onderwerp: stevigheid van de aarbeienmousse (of van andere vruchtenmousse)

Hallo!
Nou heb ik gister voor het eerst aarbeienmousse gemaakt volgens het recept van de site. Maar, ben te snel geweest met het vullen van de taart, de mousse was nog behoorlijk vloeibaar. Hoe lang moet je ongeveer wachten totdat het een mooie, smeerbare substantie is? Heb nu nog en restje in de koelkast staan, maar wat is de kortste tijd voor het 'opstijven?' (het is trouwens wel errrruggg lekker!! :9 )
groetjes Ellen.

groetjes Ellen

2

Re: stevigheid van de aarbeienmousse (of van andere vruchtenmousse)

ik reken op minstens 6 uur... soms maak ik het al de avond ervoor.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

3

Re: stevigheid van de aarbeienmousse (of van andere vruchtenmousse)

oke! dus het handigst is het de avond ervoor (scheelt weer op de taartdag zelf... :D )bedankt!
Ellen

groetjes Ellen

4

Re: stevigheid van de aarbeienmousse (of van andere vruchtenmousse)

Yep, maak alle bavaroises (zelfbedacht woord of niet?) de avond van tevoren of; als ik weet dat ik 's avonds de taart ga maken; 's morgens vroeg, dus inderdaad minstens 6 uur opstijven!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...