1

Onderwerp: Cake als kapsel

Voor mijn moeder haar verjaardag wil ik mijn allereerste fondant taart gaan maken.

Hoe hij eruit komt te zien weet ik al maar ik zit te twijfelen over het kapsel.

Nu dacht ik zelf om een simpele cake te bakken maar dan in een ronde bakvorm van 24cm

(dus niet in een echte cakevorm)

Hoeveel pakken met cakemix zou ik daar voor nodig hebben? En hoe lang zou hij dan in de oven moeten?

Als iemand nog een simpel idee heeft voor een kapsel dan is dat natuurlijk heel erg welkom!!

Oh vergeet ik bijna nog een vraag haha
Als ik mijn kapsel vul met de vulling voor een devil's food taart (te koop bij de jumbo in een blik) en ik smeer dat ook aan de zijkant van de taart.
Is dat te doen met fondant of moet ik mijn taart ergens anders mee insmeren?

*Het is zo fijn om een beginneling te zijn* whahaha :lol:

“You know you are getting old when the candles cost more than the cake.”
Taartenhof

2

Re: Cake als kapsel

Je kan van cakebeslag ook een kapsel maken,
en voor een vorm van 24 cm heb je aan 1 pak genoeg,
alleen zal het niet zo hoog worden als een kapsel van biscuitmix..

weet niet of je dan 2 pakken mix in je vorm kan doen,
je kan het blik voor 3/4 vullen...

Je kan voor het bakken de tijd aanhouden wat op het pak staat,
en dan prikken met een schone sat

3

Re: Cake als kapsel

Super bedankt!

Ik denk dat ik gewoon 2 pakken neem en 2 keer bak dan kan het nooit mis gaan ;)

Als ik afsmeer met botercreme dan kan ik natuurlijk ook nog een andere vulling tussen de cakes smeren.
hmm Het is allemaal TE lekker hahaha

Nogmaals bedankt!

“You know you are getting old when the candles cost more than the cake.”
Taartenhof

Re: Cake als kapsel

Hier op de site staat een recept voor biscuit wat echt heel lekker is, vult niet zo erg als cake. En heel makkelijk te maken... Zie links bij recepten.
Succes!

ps. afsmeren kan ook met (witte) chocoladepasta

Groetjes Renske

5

Re: Cake als kapsel

http://www.kanaal50.be/Tv/Kanaal50_taar … alogus/113

Groet Birgitta