Onderwerp: Tylose
Ik ben al een tijdje fanatiek taarten aan het maken, maar wil me nu toch ook eens aan het boetseren wagen.
Er komen echter een paar vragen bij me naar boven.
Ik ben er inmiddels achter dat je bij boetseren vaak tylose moet gebruiken. Is dit echter alleen bij dingen die dun zijn en rechtop moeten blijven staan (zoals bv. een strik), of ook als ik een figuurtje wil boetseren zoals een poesje of een tijger?
In de webshop zag ik bij tylose staan dat je de tylose door de marsepein moet mengen en dan een paar uur moet laten staan. Moet je dan de marsepein eerst boetseren en dan uit laten harden, of eerst laten staan en daarna boetseren?
En hoelang moet een figuurtje eigenlijk uitharden? Paar uur, paar dagen? In een doos, gewoon in de 'open lucht', afgedekt of niet?
Daarnaast vroeg ik me af, is de marsepein nog wel eetbaar en lekker met tylose er door?
Heleboel vragen, ik hoop dat er mensen zijn die me antwoord kunnen geven, want ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.