1

Onderwerp: Beginnersdrama

Hallo!
Na alle leuke foto's op verschillende websites en alle goede adviesen en recepten gelezen te hebben ben ik zelf aan de slag gegaan. Had niet verwacht meteen een bruidstaart van 3 lagen neer te zetten, maar hoopte toch mijn creativiteit kwijt te kunnen. Helaas, want dit ging er mis en weten jullie dan wat ik er tegen kan doen?

- De botercreme lukte aardig, nog niet helemaal glad, maar das een kwestie van oefenen. Moet ie na het besmeren en voor het bekleden in de koelkast om uit te harden? Ik heb dit niet gedaan. Hoe dik is ongeveer je fondantlaag? Ik had het idee dat die van mij te dun was uitgerold.

- De fondant bleef werkelijk overal aan plakken. Aan mijn handen, aan de ondergrond (ondanks poedersuiker op de ondergrond en na iedere 2 a 3 keer rollen even loshalen) maar ook aan de roller....

- Toen mijn taartje eindelijk een aardig wit jasje had ben ik fondant gaan kleuren. Dit ging goed! Alleen al dat geplak! De 3 gekleurde hompjes ook even gekneed met wat tylose voor de versteviging voor het decoreren

- Het was al laat dus lekker naar bed. De gekleurde hompjes in zakjes verpakt en taart en hompjes in de koelkast gelegd. (dat kan toch gewoon?)

- Het decoreren was de grootste tegenvaller. Ik had bij iedereen aan de onderkant van de taart een randje gezien om het mooi strak af te werken, gewoon recht of 2 kleurtjes om elkaar heen gedraaid. Maar mijn reepjes bleven maar uit elkaar vallen en het om elkaar heen draaien lukte al helemaal niet. Had ik eindelijk een reepje(helemaal recht aan twee kanten) rekte hij nog alle kanten uit bij het vastpakken. Hoe voorzichtig ik ook deed.

- Dan zal ik maar niets vertellen over de strik die ik heb geprobeerd te maken :(

Het resultaart :) : Een kinderachtig taartje met 3 platte hartjes bovenop en 3 schots en scheve reepjes om de rand van de taart en 3 hompjes overig fondant terug in de koelkast.

HELP! WAT MOET IK ANDERS DOEN? (en ja een workshopje ga ik ook nog doen)

Ik kom, ik zie en ik kan het maken!
www.lindakanhetmaken.nl

2

Re: Beginnersdrama

Blijven oefenen ;)....
Ik heb een behoorlijke hekel aan fondant, weet niet welke je had...?
Probeer het anders eens met marsepein!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Beginnersdrama

Fondant hoeft niet in de koelkast hoor, dat mag gewoon op kamertemperatuur bewaard worden in een goed luchtdicht afgesloten zakje.

Zo'n randje kan je ook goed doen door je slier ergens om te rollen en dan tegen je taart weer af te rollen, dan rekt het niet zo uit.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: Beginnersdrama

Botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Beginnersdrama

Jep gewoon oefenen. Gaat bij mij ook lang niet altijd goed...
Of een keer gezellig freubelen samen met anderen (leer je heel veel van elkaar!)

Groetjes Renske

6

Re: Beginnersdrama

crisco en ik zijn elkaars beste vriendjes!

Crisco doe ik overal in: in mijn botercreme, mmf, maar ook op mijn aanrecht als ik fondant of marsepein wil uitrollen. Nooit meer last van plakkerige fondant.

I love Crisco <3

7

Re: Beginnersdrama

Gwendolyn schreef:

crisco en ik zijn elkaars beste vriendjes!

Crisco doe ik overal in: in mijn botercreme, mmf, maar ook op mijn aanrecht als ik fondant of marsepein wil uitrollen. Nooit meer last van plakkerige fondant.

In de botercreme? Waarom dat dan? Dat plakt toch niet?
Of gebruik je het in plaats van roomboter?

8

Re: Beginnersdrama

juflinda77 schreef:

Hallo!
Na alle leuke foto's op verschillende websites en alle goede adviesen en recepten gelezen te hebben ben ik zelf aan de slag gegaan. Had niet verwacht meteen een bruidstaart van 3 lagen neer te zetten, maar hoopte toch mijn creativiteit kwijt te kunnen. Helaas, want dit ging er mis en weten jullie dan wat ik er tegen kan doen?

- De botercreme lukte aardig, nog niet helemaal glad, maar das een kwestie van oefenen. Moet ie na het besmeren en voor het bekleden in de koelkast om uit te harden? Ik heb dit niet gedaan. Hoe dik is ongeveer je fondantlaag? Ik had het idee dat die van mij te dun was uitgerold.

*hoe bedoel je niet helemaal glad? je moet erg lang mixen, dan zit het mooi door elkaar. en glad afsmeren kun je doen met een heet mes. even onder het hete water, afdrogen en langs je botercremetaart halen. zo wordt het heel glad.
de fondantlaag is zo dik dat hij net niet scheurt. als ie wel scheurt als je hem optilt is ie te dun.

- De fondant bleef werkelijk overal aan plakken. Aan mijn handen, aan de ondergrond (ondanks poedersuiker op de ondergrond en na iedere 2 a 3 keer rollen even loshalen) maar ook aan de roller....

*flink wat poedersuiker door je fondant heen mengen. zoveel dat het niet meer plakt. en ook op het aanrechtblad. of insprayen met bakspray of met crisco invetten.

- Toen mijn taartje eindelijk een aardig wit jasje had ben ik fondant gaan kleuren. Dit ging goed! Alleen al dat geplak! De 3 gekleurde hompjes ook even gekneed met wat tylose voor de versteviging voor het decoreren

*nog meer poedersuiker! wilde je echt gaan boetseren? of dat je bloemetjes omhoog blijven staan of zo? anders heb je geen tylose nodig hoor, gebruik het namelijk nooit.

- Het was al laat dus lekker naar bed. De gekleurde hompjes in zakjes verpakt en taart en hompjes in de koelkast gelegd. (dat kan toch gewoon?)

*fondant moet niet in de koelkast, gewoon in folie in een bakje bewaren.

- Het decoreren was de grootste tegenvaller. Ik had bij iedereen aan de onderkant van de taart een randje gezien om het mooi strak af te werken, gewoon recht of 2 kleurtjes om elkaar heen gedraaid. Maar mijn reepjes bleven maar uit elkaar vallen en het om elkaar heen draaien lukte al helemaal niet. Had ik eindelijk een reepje(helemaal recht aan twee kanten) rekte hij nog alle kanten uit bij het vastpakken. Hoe voorzichtig ik ook deed.

*heel veel hebben een sugargun. hiermee kun je hele mooie slierten maken zonder dat je ze hoeft aan te raken. dan ziet het er gelijk mooi uit.

- Dan zal ik maar niets vertellen over de strik die ik heb geprobeerd te maken :(

*jammer!

Het resultaart :) : Een kinderachtig taartje met 3 platte hartjes bovenop en 3 schots en scheve reepjes om de rand van de taart en 3 hompjes overig fondant terug in de koelkast.

HELP! WAT MOET IK ANDERS DOEN? (en ja een workshopje ga ik ook nog doen)

*workshop volgen is een goed plan! en ik werk ook bijna niet meer met fondant. als het op is ga ik alleen nog maar met marsepein werken. vind ik veel lekkerder en makkelijker werken. smaakt ook nog lekkerder vind ik.

succes met de volgende!

9

Re: Beginnersdrama

witje75 schreef:
Gwendolyn schreef:

crisco en ik zijn elkaars beste vriendjes!

Crisco doe ik overal in: in mijn botercreme, mmf, maar ook op mijn aanrecht als ik fondant of marsepein wil uitrollen. Nooit meer last van plakkerige fondant.

In de botercreme? Waarom dat dan? Dat plakt toch niet?
Of gebruik je het in plaats van roomboter?

Botercreme is dan beter te gebruiken als icing (dus om te spuiten) als je er crisco in doet. En het smelt minder onder je handen vandaan.

I love Crisco <3

10

Re: Beginnersdrama

En ik vind maïzena v

11

Re: Beginnersdrama

amateurtje schreef:

En ik vind maïzena v

Groetjes Renske

12

Re: Beginnersdrama

renskemorees schreef:
amateurtje schreef:

En ik vind maïzena v

13

Re: Beginnersdrama

Ik denk dat je probleem met het randje van fondant dat steeds brak is omdat je tylose door de fondant hebt gedaan. Zelf doe ik dat nooit alleen wanneer ik echt rechtopstaande decoraties moet maken. Gewoon marsepein of fondant zonder tylose werkt het prettigste voor randjes en uitsteek dingetjes.
En niet in de koelkast bewaren maar de gekleurde bolletjes in huishoudfolie rollen en dan in een luchtdicht bakje bewaren.

Groetjes en allemaal veel creativiteit toegewenst door DORIEN
http://www.mijnalbum.nl/album=v6vmltxe

Berichten [ 13 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Beginnersdrama