1

Onderwerp: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Ik bestrooi mijn tafel altijd met banketbakkerspoedersuiker tegen het plakken van de marsepein, maar ik vind het toch wel grof, ik had juist begrepen dat dit fijnere suiker was, of heb ik dat niet goed begrepen?
En gebruiken jullie gewone of banketbakkers peedersuiker voor op tafel en voor in de icing en de botercreme?

Groetjes Inge

2

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

ik zeef de poedersuiker altijd als ik er marsepein of fondant mee uit ga rollen, anders kun je idd weleens klontjes treffen en die zijn later bijna niet weg te werken...

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!

3

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

het is suikerbakkerspoeder wat de meeste gebruiken

4 Laatst bewerkt door IngeT (09-09-2008 18:11)

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

maar ik vind het best wel grof, hebben jullie dat niet?

Ik zeef het wel eerst namelijk.

5

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Waar haal je het dan? Ik vind het niet grof?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

De suikerbakkerspoeder van CSM is heel grof. Die heb ik ook. Maar als je 2 eetlepels in een zakdoek schept, de zakdoek dichtknoopt met zo'n zakkensluiter van de vuilniszakken, en ermee op je werkblad klopt, heb je hele fijne poedersuiker waarop je geweldig goed kunt rollen!

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

7

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

ik gebruik geen poeder suiker maar heb eeb doorzichtig buroblad gekocht bij ikea en hij blijf er niet aan vastplakken ideeal want je heb geen vlekken op je taart .heb er goeide ervaring mee de kosten zijn het niet 5 euro

groetjess

8

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

met keukenpapier je werkblad even inwrijven met zonnebloemolie, of arachideolie (geen olijfolie).

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Ik wrijf mijn tafel altijd in met wat Crisco!!!

10

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Of cocosvet!!!

Darlene Visser schreef:

Ik wrijf mijn tafel altijd in met wat Crisco!!!

Vele en lieve groetjes Nicole

11

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Ik had de laatste keer dat ik poedersuiker gebruikte het idee dat de marsepein / fondant zo uitdroogde. Ik gebruik ook wel doodgewone bloem, en vind dat ook lekker werken...

12 Laatst bewerkt door Keetie (11-09-2008 13:16)

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

mandy van t walderveen schreef:

Ik had de laatste keer dat ik poedersuiker gebruikte het idee dat de marsepein / fondant zo uitdroogde. Ik gebruik ook wel doodgewone bloem, en vind dat ook lekker werken...

hmm.. geen goed idee, bloem kun je beter niet onverwerkt (dus niet gegaard/gekookt) eten, kun je aardige buikproblemen mee krijgen :S :(

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
nieuwsgierig naar mijn taartjes? : www.keetie.com

13

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Ik gebruik de suiker van de webshop,
maar ik zal eens de tip proberen om het in een zakdoek te doen....

14

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Geweldig forum is dit he..? Was al beneiwud waar jed ie poedersuiker voor gebruikte en erf blijken nog veeeeeeeeeel meer ideeen te bestaan..!!! THANKSSSSSSSSSSSSS :thumb:

cake a day, takes the sorrow away!!!!

15

Re: vraagje over banketbakkerspoedersuiker

Maizena in een zakdoek, werk ook prima!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl