1 Laatst bewerkt door Kadohke (16-01-2011 20:35)

Onderwerp: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Hallo allemaal,

Heb van de week de originele red velvet CC's gemaakt met de cream vanille frosting. Kan vol overtuiging zeggen dat ik nog nooit zo'n lekkere CC's heb gehad. Ook bij de Freubeldames vielen ze goed in smaak. Er zijn al wat verwijzingen naar de CC's, maar het originele recept staat nog niet op de site, bij deze vertaald en wel!!

RED VELVET CUPCAKES

Hoeveelheid is goed voor ongeveer 25 CC's
Oven voorverwamen op 175 graden.

300 g fijne suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn

Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.

Ik weet dat het recept voor de frosting al een paar keer op de site staat, maar ik zet 'em voor de volledigheid toch even hierbij.

CREAM VANILLE FROSTING

Is ruim genoeg voor 30 CC's

90 g bloem
480 ml melk
400 g ongezouten Boter
400 g fijne kristalsuiker
10 ml (2 tsp) vanille essence

Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur.
Boter flink smeuig en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast.

Nu....flinke laag op de CC's  :9
Naar smaak versieren met nootjes, chocolade bolletjes etc.


SMAKELIJK :)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

2

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Oh als ik me weer eens verveel ga ik deze zeker maken!

There`s a skinny woman inside me, crying to get out. I usually shut her up with cookies.

3

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Oooo..en ze waren me toch lekker !!! Bedankt Katja..:D:

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Jaaaa ze waren echt heerlijk.
Ik ga het recept meteen uitprinten voor in mijn map en ga ze binnenkort maken!

5

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Potjandorie dat klinkt errug lekker.
Even uitprinten en van het weekend uit proberen!

Voor de zekerheid....neem je 280 gr boem en dan 40 gr maizena?

6

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

petrabennes schreef:

Potjandorie dat klinkt errug lekker.
Even uitprinten en van het weekend uit proberen!

Voor de zekerheid....neem je 280 gr boem en dan 40 gr maizena?

Ja, het maakt de bloem minder zwaar en de cakjes dus luchtiger.

Ze zijn ook echt super, ga ze van het weekend weer maken. Verrrrrukelijk!!!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

7

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kadohke schreef:
petrabennes schreef:

Potjandorie dat klinkt errug lekker.
Even uitprinten en van het weekend uit proberen!

Voor de zekerheid....neem je 280 gr boem en dan 40 gr maizena?

Ja, het maakt de bloem minder zwaar en de cakjes dus luchtiger.

Ze zijn ook echt super, ga ze van het weekend weer maken. Verrrrrukelijk!!!

Toch nog 1 vraag :)
De kleurvloeistof. Welke kleur heb je gebruiktj? Ik heb wel rode Wilton kleurstof maar dat is een pasta en niet echt vloeibaar.

8

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik zou niet de wiltongel gebruiken. Je moet echt vloeibare voedingskleurstof kopen. Supergoedkoop spul in flesjes. Geloof dat ze bij toko's liggen. Ook veel bakwinkels hebben vloeibare vorm. Je zou denk ik ook wilton gel kunnen aanlengen met een eetlepel water, zou ook moeten lukken. Gaat er in ieder geval om dat het vloeibaar is, moet goed te mengen zijn met de cacao.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

9

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kadohke schreef:

Ik zou niet de wiltongel gebruiken. Je moet echt vloeibare voedingskleurstof kopen. Supergoedkoop spul in flesjes. Geloof dat ze bij toko's liggen. Ook veel bakwinkels hebben vloeibare vorm. Je zou denk ik ook wilton gel kunnen aanlengen met een eetlepel water, zou ook moeten lukken. Gaat er in ieder geval om dat het vloeibaar is, moet goed te mengen zijn met de cacao.

Ok dan! Op naar de Toko!

10

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ja echt doen Petra, laat me weten wat je er van vindt!! Weet zeker dat je net als mij verslaafd wordt aan deze CC's :lol:

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

11

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ohwwwwwwww.....wat waren die heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk :P :9 :P :9

Ga ze ook echt eens zelf maken :Y

"Het is altijd een feestje met elk Ti-Ta-ToverTaartje"
Groetjes, Dolores...  www.ti-ta-tovertaartjes.nl

12

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kadohke, dank je wel voor dit recept!

(Ik ga nu direct mijn keuken in! :))

In the beginning there was nothing. God said, 'Let there be light!' And there was light. There was still nothing, but you could see it a whole lot better.

13

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik ga zo op weg naar de vierde supermarkt voor (appel) cider azijn.
Tjemig de pemig dat moet toch te vinden zijn!

14

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Hoi Petra,

Ik heb 'em gewoon hier bij de Jan Linders in ons dorp kunnen krijgen. Stond er zelf van te kijken dat ze 'em hadden!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

15

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Vomar had het niet. Ga morgen even naar een grote Appie.
Nou was ik vanochtend ook nog voor mn werk aan het rennen door de Vomar dus dat kan het ook geweest zijn :)

16

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

...je zult het wel voorbij zijn gerend :lol:

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

17

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Zal me niet verbazen!
Ik moest vandaag om 1030 beginnen. Woensdag is oma dag voor Jesse dus samen nog even bodschappen wezen doen voor ik hem naar oma zou brengen.
Geen slim plan! Pffffffffff probeer eens iets snel te doen met een 3 jarige die zo snel mogelijk naar oma wil.
Dacht ik leuk, nog even saampjes wat te doen! ARGHHHHHHHHHHHHHHH

Maar morgen heb ik het helemaal onder controle! Eerst even langs de Appie dan naar de webshop in Wormer en daarna gaan we saampjes naar Artis! Dat idee houd m wel even zoet!

18

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ja ja, dan vinden ze het opeens wel leuk om iets samen te doen....hahaha

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

19

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Nou ze zijn net de oven uit hoor!
Azijn gevonden :)

Nou heb ik nog een vraagje over de frosting.
Als ik die vanavond maak en op de cakejes doe. Is dat dan nog lekker morgen? Bewaar ik ze dan gewoon buiten de ijskast of wordt het dan een slappe hap?

Ze zijn trouwens wel mooi rood geworden! Even wachten tot Mario straks thuis is en dan laat ik heb proeven. Wil zelf niet over een jaar 10 kilo zwaarder zijn huh!

20

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Volgens mij had Kadohke ze ook de dag ervoor gemaakt( toen ze naar mijn freubeldag kwam) en ze waren heerlijk.Ik heb er zelf eentje nog een dag langer bewaard in de koelkast en hij was nog steeds verrukkelijk toen ik hem nuttigde hahaha.

Groetjes Angelique

21

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ja idd Petra, Je moet de frosting er lekker dik op doen (als je wilt weten hoe, kijk even op http://video.epicurious.com/index.jsp?a … ac23a3d799 (hoop dat de link werkt, anders effe knippen plakken :))

Je kunt ze makkelijk in de koelkast bewaren, de frosting wordt dan alleen stijf, maar ontdooit prima.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Help waar haal ik baksoda???? De aphotheek hier verkoopt het niet omdat ze geen bereidende apotheek zijn en de apotheken in de omliggende dorpen denken dat ik gek ben als ik er om vraag. Waar kan ik dat spul halen??? Ik wil ze graag voor morgen maken om te trakteren bij het paardrijden!

23

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Petra,

Heb net even op de site op baksoda gezocht. Ze schijnen het ook te verkopen bij drogisterijen en Turkse winkels onder de naam maagzout/zuiveringszout. De formule is in ieder geval natriumbicarbonaat. Heb trouwens vandaag een redvelvet taart gebakken en 3 x gevuld en afgestreken met de creme.....heeeemels!!!

Groetjes Katja

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

24

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Krijgen ze in ieder geval ook geen last van de maag :lol:


Mmmmmm.....lekker klinkt dat Katja !!

25

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

O ja, en Katja...waar blijft nu dat topic over onze stichting ??? op naar taart en trends ??