1 Laatst bewerkt door Renaatje (07-09-2008 20:20)

Onderwerp: kleurstof en tragantgom

'k Snap er nix van, m'n strik lukt niet. :S Heb 'm al twee keer in elkaar gepropt nadat ie spontaan inzakte, en dat na 2 dagen drogen/uitharden. Heb marsepein bordeaux-rood gekleurd, dus redelijk wat kleurstof. Daarom ook meer tragant gebruikt, 10 gram op 250 gram marsepein. Maar 't mag niet baten. Weet iemand hoe dit kan of wat ik niet goed gedaan heb????

"Begin de dag met een dansje..."

Re: kleurstof en tragantgom

marsepein moet langer drogen. Ik geloof dat je het beter met fondant kunt doen, dat hard sneller uit. Kijk anders even in het topic "strik in de oven" Daar staan beschreven hoe hij in de oven kan en goed uit kan harden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: kleurstof en tragantgom

Zou de tragantgom over datum kunnen zijn, of niet goed bewaard ofzo? Op zich staat er houdbaar tot november 2008 en ik bewaar 't in een afgesloten bakje wat ook weer in een curver bak staat. Zelfs met fondant (ongekleurd) blijft 't slapjes....
Ik baal! :(

"Begin de dag met een dansje..."