1

Onderwerp: Fondant wordt hard en dan?

Ik lees hier geregeld dat jullie dingen maken , boetseren, puzzelen en het dan bewaren...
Nu is mijn vraag, strikken en plaatjes van fondant en/of marsepein worden hard.
Kan je het dan nog wel eten??

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

2

Re: Fondant wordt hard en dan?

Ja hoor! Het is gewoon suiker. Moet er wel bijzeggen dat een hele strik opeten niet echt heel erg lekker is. En natuurlijk neit echt de bedoeling. Het is veel leuker om het te bewaren.
Maar goed, kleine kids zijn helemaal gek op al die frutsels en friemels van fondnt.
Hier worden gewoon hele poppetje onthoofd en opgegeten hoor ;)

3

Re: Fondant wordt hard en dan?

Yep, geen punt. Zelfs bruidspaartjes in de vorm van girafjes worden in stukken gehakt en opgegeten ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Fondant wordt hard en dan?

Ok en moet je nog wat aan het fondant toevoegen om het te laten uitharden??

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

Re: Fondant wordt hard en dan?

Als je gaat boetseren of strikken maakt met fondant/marsepein is het handig om er tylose aan toe te voegen, dit zorgt dat het goed stevig blijft en uithardt. Anders moet je via de zoekfunctie even zoeken op tylose, dan vindt je heeeeel veel info!

Groetjes Renske

6

Re: Fondant wordt hard en dan?

Als je figuurtjes maakt en het wordt hard, is het dan net als van die kant en klare suikerbloempjes enzo?

Ik bedoel: kan ik bijv. een stapel bloemen maken en deze bewaren voor later gebruik... zoals ik met die kleine suikerbloempjes ook doe?

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***