1 Laatst bewerkt door ésoj (29-08-2008 06:49)

Onderwerp: crisco?

ik lees regelmatig over crisco en tylose
wat gebruik je voor wanneer?

Tylose om dingen steviger te maken en
crisco toch om het soepeler te maken ofoz? en kun je daar echt plantaardig frituurvet voor in de plaats gebruiken? ik kan het namelijk niet in de supermarkt vinden.

en hoeveel gebruik je ervan?


ik zit denk ik ook weer in de verkeerde topic....sorry!

groetjes José

2

Re: crisco?

sorry, klikte te vroeg :D

heb zo'n plastic kleisetje met vormpjes en zo'n persding voor sliertjes. volgens mij moet ik dan toch crisco gebruiken? wil mooie sliertjes maken maar dat breekt steeds

groetjes José

3

Re: crisco?

Crisco is plantaardig vet, een ander merk is bijvoorbeeld Trex. Je kunt het in kleine hoeveelheden vervangen door frituurvet van een blok, dus niet de vloeibare.
Om fondant soepeler te maken kun je er een klein beetje doorheen kneden inderdaad.

Tylose staat in de FAQ uitgelegd: http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … tekent#_30

(ps als je zelf denkt dat je verkeerd zit, dan kun je het best

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag