1

Onderwerp: Fondant of Marsepein

Misschien een beetje een rare vraag, maar ik ben beginnend taartenbakster. Wat is het verschil tussen Marsepein en Fondant?

Ik lees heel veel over taarten met Fondant, maar heel weinig over marsepein (en dat terwijl ik net 5 kilo heb binnen gekregen).

Kan iemand mij dit verschil uitleggen?

Groetjes,


Nanda

Groetjes,
Nanda

2

Re: Fondant of Marsepein

Als je bij de FAQ kijkt hiernaast vind je het antwoord op je vraag. En als je nog meer wil weten dan moet je even in de zoekmachine kijken op het forum. Dan krijg je ook de ervaringen te lezen van de medebaksters.
Succes met lezen ;)

3

Re: Fondant of Marsepein

Fondant is veel zoeter dan marsepein. Zelf vind ik het niet zo lekker.
Marsepein is van amandelen gemaakt, is dus wat vetter, droogt niet zo snel uit, en plakt beter, zonder lijm. Werkt dus lekkerder, en zelf vind ik dit heerlijk.
Maar er zijn mensen die niet van marsepein houden, die nemen dus weer fondant.
En de 1 vind dit beter werken, de ander het andere. Kwestie van uitproberen.