Onderwerp: Chocomuffins met witte chocolade
Ingredienten:
180 g bloem
30 g cacaopoeder, plus extra om te bestuiven
1 el bakpoeder
1 tl kaneel
100 g fijne tafelsuiker
185 witte chocolade in stukjes
2 grote eieren
80 ml zonnebloem- of arachideolie
2,5 dl melk
Hoe te maken:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffinblik met 12 papieren vormpjes. Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en kaneel boven een grote mengkom. Roer de suiker en 125 g witte chocolade erdoor.
Klop de eieren en olie in een andere kom schuimig en voeg de melk toe. Roer deze vloeistof door het chocolademengsel. Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Bak ze 20 minuten in de oven, tot ze mooi gerezen zijn en veerkrachtig aanvoelen. Neem de muffins uit de oven, laat ze 2 minuten in de vorm staan en laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Smelt de resterende chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan zacht kokend water) en bestrijk de bovenkant van de muffins ermee. Laat de chocoladelaag hard worden en bestuif de muffins voor het serveren met wat cacaopoeder.