1 Laatst bewerkt door slagroomtoefje (23-08-2008 21:49)

Onderwerp: 2 lagen op een taart: fondant & marsepein??

Ik lees in het boek "hoe versier ik een koekje"van PP dat zij 2 lagen op een taart doet.
Eerst fondant en dan marsepein (of juist andersom, weet ff niet).
Hoe dan ook, 2 lagen!!!! En vooraf ook nog botercreme......

Jeetje vind je het gek dat haar taarten zo strak zijn.

Doen jullie dit nou ook?
Lijkt me mega zoet, wat zou de reden zijn?
Gewoon om het strakker te krijgen?

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

2

Re: 2 lagen op een taart: fondant & marsepein??

Dit is een echt typische Engelse gewoonte. Eerst een laag van 0,5 cm marsepein dan nog eens een laag fondant van 0,5 cm. Ik doe het wel bij de echte Engelse Fruitcakes. En dan is het best wel lekker maar erg zwaar en zoet. Maar ik hou daar wel van :lol:

3

Re: 2 lagen op een taart: fondant & marsepein??

Zoals Nathalie al zegt: erg zwaar en zoet. De meesten doen een dunne (minder dus dan die 5 mm ) laag van of fondant of marsepein. En een hele dunne laag botercreme eronder.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.