Onderwerp: lemoncurd
ik lees op het forum veel over lemoncurd.
maar wat is dit? heb al in de winkel gezocht (c1000, emte) maar kon niets vinden. wel geraspte citroen in een potje.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » lemoncurd
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik lees op het forum veel over lemoncurd.
maar wat is dit? heb al in de winkel gezocht (c1000, emte) maar kon niets vinden. wel geraspte citroen in een potje.
Even de zoekfunctie gebruiken?
Wil ik ook wel voor je doen hoor... http://www.deleukstetaarten.nl/forum/se … =207762960
ik heb het in een potje gehaald bij super de boer, bij de jam afdeling
Even de zoekfunctie gebruiken?
Wil ik ook wel voor je doen hoor... http://www.deleukstetaarten.nl/forum/se … =207762960
ha, die zoekfunctie kan niets vinden.
maar c1000 heeft het volgens mij niet, albert hein weer wel.
Deze dan....? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/se … =130089484
Misschien dat je hier niet naar kunt verwijzen en dat inderdaad weer 'verdwijnt'... ?
Anyway als je zoekt op lemoncurd en dan alleen de onderwerpen dan krijg je een hele lijst met onder andere ook waar te koop, foto's, combinatiemogelijkheden e.d.
Ik vertel er gelijk bij, niet elke ah heeft het in zijn assortiment.
Bij onze ah xl hadden ze het wel (en nog meer van hetzelfde merk) maar de kleinere ah had het niet!
merk is chivers
In Beek bij AH hebben ze hem ook....
Volgende week wordt er ook een AH bij ons in Elsloo geopend, ik hoop dat ze hem dan ook in de winkel hebben
Groetjes Marlies.
in roermond bij de ah xxl gevonden (laatste potje helemaal weggeschoven achterin het rek). ga het dit weekend voor het eerst gebruiken, dus ben erg benieuwd. bedankt voor de tips.
Je kunt lemon curd heel makkelijk zelf maken.
Voor 2 jampotten:
450 gram basterdsuikder
425 gr. roomboter
4 citroenen
4 eieren.
Smelt de boter zachtjes met de boter au bain marie. Rasp de citroenschil maar zorg dat er geen wit meekomt. PErs de citroenen uit. Voeg langzaam de schil en het asap bij de boter en de suiker.
Klop de eieren en doe ze al roerend langzaam bij zodat alle ingredienten worden opgenomen. Zachtjes laten koken zodat het mengsel dik en glad wordt. Dit duurt wel even hoor. Geduld en rustig roeren.
In een schone jampot en goed afsluiten. In de koelkast te bewaren.
Waar staat dat dan in de winkel?? Nog nooit aan gedacht trouwens, ik maak het steeds zelf!
Dit is lemoncurd en het staat bij de jam of anders in het straatje met de buitenlandse dingetjes...
Ja, die is heb ik ook. Wat echte een lekker combi is:
Een laagje lemoncurd en een laagje lemoncurdbotercreme (paar lepels lemoncurd door de botercreme en dan verse bosbessen erop. Heb ik laatst voor mijn eigen verjaardag gemaakt, was een groot succes. Ik had hem bekleed met geel en blauw, dus de kleuren waren aangepast op de smaken. Helemaal goed.
Groetjes en nog meer bakplezier,
Annemiek
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » lemoncurd
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.