1

Onderwerp: Zweten, wat nu te doen?

De taart die ik volledig met fondant heb bekleed is aan het zweten. Ik ben er bijna mee klaar en om 13.15 wordt hij opgehaald (over 2,5 uur). Wat kan ik nu het beste doen om het zweten tegen te gaan?  (heb de koelkast al iets lager gezet). Hij is gevuld met de chipolatapudding van Mona.

2

Re: Zweten, wat nu te doen?

Dat zeten voorkom je nu niet echt als de temp toch wat hoger is. Dan is het verschil met in en uit de koelkast te groot.
Zou het met die vulling niet aandruven om hem buiten de koeling te bewaren, anders zet je hem even buiten de koeling met een ventilator er bij, dat help dan wel.
Anders toch vanuit de koeling leveren en zeggen dat door de temp de taart gaat zweten. Ze voordat ie op tafel geserveerd wordt een uurtje moeten laten rusten buiten de koeling. Dan gaat het bij mij toch altijd vanzelf weg die druppeltjes.

3

Re: Zweten, wat nu te doen?

Bedankt!