1 Laatst bewerkt door leonie (22-08-2008 00:01)

Onderwerp: Bruidstaart planning?!

Hallo allemaal!

Dank voor de leuke reacties op mijn topic hieronder!
(Taart voor huwelijk beste vriendin).
Alleen wil ik heel graag jullie mening over mijn planning en de
houdbaarheid (en vooral versheid!) van de ingredi

Voor al mijn taarten zie:
http://www.leoniewalvis.mijnalbums.nl

2

Re: Bruidstaart planning?!

Ik zou zelf de botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Bruidstaart planning?!

Bedankt voor je reactie!
Had nog wel even moeten vertellen dat ik een avond-nacht werker ben.
Dus als ik schrijf woensdag bedoel ik woensdag namiddag tot een uur of twee 's nachts.
Heb nu een extra koelkast, ga kijken hoe koud die is als ik 'm op de laagste stand heb staan. (Thermometer ligt er al in!) Misschien dat dat een oplossing is voor de taarten? Als ze minder koud geweest zijn gaan ze toch minder 'zweten'?!
Botercreme ga ik inderdaad maar invriezen maar het gaat me echt niet lukken alle taarten (7 stuks!) op vrijdag te vullen, bekleden en versieren!!!! Dus donderdag op vrijdag nacht?
Krijg wel hulp van wat vriendinnen maar die kunnen niet strak bekleden ofzo...

Voor al mijn taarten zie:
http://www.leoniewalvis.mijnalbums.nl

4

Re: Bruidstaart planning?!

Ik zou zeggen, taarten bakken en in de vriezer gooien heb je dat alweer gehad ;)

Donderdagmiddag-/ en avond vullen en bekleden en dan vrijdag de hele dag versieren heb je nog een uitloop naar 's avonds.

En wij zetten alle taarten gewoon in de koelkast, standje 1 en dat gaat super !

Dus volgens mij gaat het zo prima lukken hoor !

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

5

Re: Bruidstaart planning?!

Vanmiddag heb ik een bruidstaart afgeleverd voor 120 personen. Hiervoor heb ik afgelopen donderdag alle kapsels gebakken/gesneden en gisteren ben ik de hele dag bezig geweest met vullen en decoreren. Gisterenavond om 11 uur was ik klaar en de ingecalculeerde uitloop van vanochtend had ik dus gelukkig niet nodig. Wel had ik alle rozen en vlinders al ruim van te voren voorbereid.

En inderdaad ... gewoon je taarten in de koelkast op standje 1. Zet de taart ook na 't bekleden even in de koelkast om uit te harden. Daarna nog even smootheren en je hebt een superstrakke taart die tijdens het decoreren ook net iets minder kwetsbaar is.

Succes!

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl