1

Onderwerp: Biscuit gaat bol staan

Ik krijg het niet voor elkaar om het biscuit strak te krijgen. In de oven, bij 150 C en de laatste 10 minuten 180 C, gaat het biscuit altijd bol staan. Ik moet dan ook echt een stuk afsnijden om het vlak te krijgen.

Weet iemand misschien hoe ik mijn biscuit strak krijg?

Ik heb vandaag een vorm gebruik van 25 cm x 25 cm. 2 beslagen.

HELP!!

Grts,
Lianny

Exclusief en nooit hetzelfde !
http://www.madebylianny.nl/

2

Re: Biscuit gaat bol staan

Toevallig is hier net een topic over geweest:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=32354

Ik gebruik dus altijd de onderdkant van de biscuit als bovenkant van de taart; stort ondersteboven zodat de bolling wat inzakt en heb een kaarsrecht taartje ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Biscuit gaat bol staan

Ik heb net voor het eerst in 3 fasen gebakken (kwartier op 130, kwartier op 150, kwartier op 175) en dat ging heel goed! Bijna geen bolling en na het op z'n kop zetten was het een prachtig taartje. Moest alleen aan de zijkant wat afsnijden, omdat er wat beslag over de vorm was gelopen (beetje teveel beslag gebruikt).
Succes!

Groetjes Renske