1

Onderwerp: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

Hoi Allemaal,

Ik heb binnenkort een opdracht voor een bruidstaart. De bruid wil graag biscuit met bitterkoekjes smaak en had het over het besprenkelen van de biscuitlagen met bitterkoekjes likeur. Wat denken jullie hier over? Is dat niet te sterk qua smaak? Kan ik het beter toevoegen aan de biscuitmix tijdens het mixen? vervang ik dan het water? Wie o wie kan mij hierbij helpen???

Ik vroeg mij ook af of chipolata zonder slagroom gemaakt kan worden... kan het met bijvoorbeeld botercrememix?

Ik hoor graag jullie tips!

Bedankt alvast.

Groetjes Wendy

2

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

je kan als vulling bc met veel stukjes bitterkoekjes door nemen en sauceren met de bitterkoekjes likeur ;)  ik denk niet dat dat erover gaat zijn ... voor een bitterkoekje lover :cool:

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

Ik heb een keer cupcakes gemaakt met gekruimelde amarettikoekjes door het beslag en dat was heel lekker! En komt dicht in de buurt van bitterkoekjessmaak denk ik toch?
Misschien moet je een keer uitproberen of dat ook met de biscuitmix gaat?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

hi dames,

Koekjes door de creme heb ik al voorgesteld en dat wilde ze liever niet. Ze wilde se smaak in de cake en vanielle creme vulling.

Ik hoor graag als mensen nog advizen hebben.

alvast bedankt,

groetjes, Wendy

5

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

Net wat Tompoes zegt; gewoon eens proberen met een klein taartje!

6 Laatst bewerkt door MarielleM1978 (10-08-2008 16:32)

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

En met een cake i.p.v. biscuit?
Molen de Arend heeft bijvoorbeeld bitterkoekjescakemix. Je kunt hier ook bestellen.
http://www.molendearend.nl/?node=8&cat=26

Op internet zijn er ook recepten van bitterkoekjescake te vinden.
Deze bijvoorbeeld:
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift … p?id=39951
http://www.smulweb.nl/1087943/koken/rec … oekjescake
http://www.smulweb.nl/948716/koken/rece … oekjescake

7

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

Ik heb met kerst een overheerlijke taart gemaakt. Hiervoor had ik Amaretti (van die harde kleine bitterkoekjes) verkruimeld door mijn biscuitmix. Ging prima, erg lekker! Ik had hem getrempeerd met Amaretto. Ik had een andere vulling, maar ik denk zeker dat dit lekker is met chipolata. Ik heb al meerdere malen chipolatacreme gemaakt, gewoon bc maken waarbij je de mix aanmaakt met een mengsel van ananassap en marsala (of rum, of amaretto) ipv water. Door de bc in kleine stukjes gesneden bigarreaux, ananas, geweekte rozijnen en gebruineerd amandelschaafsel mengen..... Dit is met stip de favoriete vulling van mijn vader :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

8

Re: Bitterkoekjes biscuit HELUUUUP!!!

Ik zou een standaard kapsel maken met wat amandelaroma erdoor. Dat dan licht tremperen met een suikersiroop op smaak gemaakt met amaretto (dus niet puur amaretto, dat wordt snel te alcohollig). Wat erg lekker is om botercreme extra of waarschijnlijk ook de botercreme mix (maar die heb ik zelf nog nooit gebruikt...) ook aan te maken met een klein gedeelte amaretto en er wat verkruimelde amarettini doorheen te doen. Gewone bitterkoekjes kan ook, maar die zijn zo lastig in kleine stukjes te krijgen omdat ze zo taai zijn...

En... wat ook lekker is is de "standaard" bruidstaart vulling: botercreme extra op smaak gemaakt met kirsch of beter nog marasquin en dan stukjes bitterkoek en vruchtjes uit blik of verse stukjes aarbei erdoor...

Nou ja, je ziet IK vind een heleboel lekker!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !