1

Onderwerp: bolle bovenkantjes

Vandaag voor het eerst  wat dingetjes gebakken voor het decoreren.
Maar alle bovenkantjes zijn allemaal bol terwijl ik het plat wilde :s

Ik heb een boeren cake mix gebruikt. Kan het aan de mix liggen?
Moet trouwens ook zeggen hoe kleiner de vorm hoe boller de boven kant.

Iemand tips?

of is dit normaal en snijden jullie de bolling er altijd af?

2 Laatst bewerkt door kids4co (07-08-2008 14:23)

Re: bolle bovenkantjes

Als je gelijk na het bakken ze uit de oven haald,
en er even een zware snijplank oid oplegd,
dan zakken ze in, en zijn ze mooi plat!

Voor nu kan je de bolling er afsnijden als je dat mooier vind!

Succes!

edit: als je geen cupcake's bedoelde maar taarten,
dan kan je de onderkant als bovenkant nemen,
dus je kapsel omdraaien!
Wordt het mooi plat vanboven en zakt je bolling ook weg als je hem gelijk op z'n kop doet na het bakken!

3

Re: bolle bovenkantjes

ok super!!

nu maar even der afsnijden want ze zijn inmiddels al afgekoelt.


Als er nog mensen zijn met andere tips hoor ik die ook graag alhoewel ik denk dat dit wel een hele goede tip is!!

4

Re: bolle bovenkantjes

Inderdaad zoals kids4co al zei,
zodra de cake uit de oven is iets zwaars erop leggen of de taart
omdraaien, zodat de onderkant de bovenkant is want die is altijd
plat.

Ik draai de cake altijd om en leg en dan nog een ovenplaat op
om de open randen aan de onderkant weg te krijgen. De taart
zakt een beetje en is dan aan beide kanten gelijk.

Groetjes Laura!