1

Onderwerp: Kapsel voor de ikeabol (28cm)

Op verzoek uitleg over hoe ik het voor elkaar heb gekregen.

Inhoud bol: 600g mix, 9 eieren en 60 ml water.
8 minuten hoogste stand mixen en 2 minuten na mixen lage stand.

Ik ben begonnen met een oven temperatuur van 130 graden en heb 'em iedere 10 minuten of zo met 10 graden opgeschroefd, tot 175 graden.

Kapsel heeft in totaal ruim een uur in de oven gezeten. In het midden had ik een dikke spijker gestoken voor de warmtegeleiding midden in de taart.

http://i37.tinypic.com/k16pgm.jpg

Nu nog hopen dat hij smaakt :D

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

2

Re: Kapsel voor de ikeabol (28cm)

Ziet er goed uit Katja ;)

"Het is altijd een feestje met elk Ti-Ta-ToverTaartje"
Groetjes, Dolores...  www.ti-ta-tovertaartjes.nl

3

Re: Kapsel voor de ikeabol (28cm)

En is íe gaar van binnen?

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).

4

Re: Kapsel voor de ikeabol (28cm)

Niekie schreef:

En is íe gaar van binnen?

Ja Niekie, heb er gisteravond weer een gemaakt. Ben nu begonnen met 150 graden en weer opgeschroefd, precies een uur en 5 minuten gebakken. Was helemaal perfect! De dikke spijker in het midden helpt zeker!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Kapsel voor de ikeabol (28cm)

Ik heb die grote ook al een paar keer gebakken ( op een constante temperetuur van 175) en dat ging prima hoor.

"Ik maak nou eenmaal graag strikken" 
Groetjes, KARIN  www.taartvankarin.nl