1

Onderwerp: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

Weet even niet waar ik deze oproep moet plaatsen, denk hier aangezien ik een receptje zoek voor een vulling.

Ik heb laatst in London tiramisu met frambozen en mascarpone gegeten. Heerlijk zeg :P, lekker fris. En de mascarpone wat best luchtig en niet te zoet.
Ik vraag me af wat daar nou doorheen zou kunnen hebben gezeten.

Denk geen slagroom, misschien kwark of yoghurt?
:think: Wat denken jullie, kan dat?
Mascarpone en kwark of yoghurt? Wordt denk ik alleen niet luchtig, hmm. Zou dat ook lekker zijn of zou het een andere combinatie zijn???

Heb recept ook al gegoogled en daar zie ik ook wel een aantal keer eigeel en eiwit apart geklopt worden en erbij. Zou dit het zijn?

Iemand ervaringen met zoiets? Ik ben heel benieuwd, wil het as vrijdag maken voor een etentje.
Dus suggesties zijn welkom.
:)

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

2

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

eiwit maakt het luchtig.

ik doe op een grote pot (denk 500 gr)
2 eigelen en 100 gr suiker, goed mengen , eventueel ameretto erdoor en dan de 2 eiwitten opkloppen en erbij voegen, lukt altijd en smaakt heerlijk!

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

3

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

belluna schreef:

eiwit maakt het luchtig.

ik doe op een grote pot (denk 500 gr)
2 eigelen en 100 gr suiker, goed mengen , eventueel ameretto erdoor en dan de 2 eiwitten opkloppen en erbij voegen, lukt altijd en smaakt heerlijk!

Bedankt, zal het proberen.

Met suiker bedoel je gewone kristalsuiker of poedersuiker??

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

4

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

gewone kristalsuiker

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

5

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

Zo doe ik het voor 500gr mascarpone:
5 eigelen met 3 etl suiker wit kloppen
mascarpone erbij
4 eiwitten met 2 etl suiker luchtig kloppen
dit alles goed met elkaar mengen
scheutje amaretto erbij.

Op dit luchtig mengsel kan je dan fruit van jouw keuze erop leggen. Echt lekker en fris.
Groetjes.

6

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

Ajolie schreef:

Zo doe ik het voor 500gr mascarpone:
5 eigelen met 3 etl suiker wit kloppen
mascarpone erbij
4 eiwitten met 2 etl suiker luchtig kloppen
dit alles goed met elkaar mengen
scheutje amaretto erbij.

Op dit luchtig mengsel kan je dan fruit van jouw keuze erop leggen. Echt lekker en fris.
Groetjes.

dit zal nog luchtiger zijn! 
lukt het altijd of loopt het soms ook mis met zoveel eieren erin?

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

7

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

gebruiken jullie verse eieren of van die gepasteuriseerde kuipjes?? Ik neig zelf om het laatste te gebruiken ivm salmonella e.d.

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

8

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

verse, maar zet de taarten wel in de koelkast.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

9

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

Als je verse gebruikt kun je het beter niet serveren aan kleine kinderen of oudere mensen

Dit is wat het Voedingscengtrum er van zegt.

Zie ook een artikel van het RIVM (Hier vind je trouwens ook een recept zonder eieren, even scrollen naar halverwege)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

10

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

Ik doe het volgende en ik krijg altijd superreacties :
250 g mascarpone
250 g volle platte kaas (ik denk dat jullie dit kwark noemen)
100 g poedersuiker
4 eieren
2 blaadjes gelatine
1 pak boudoirs
1 kopje zeer sterke koffie (of water + 2 zakjes oplosespresso)
amaretto
cacaopoeder


Bereiding :

Week de gelatine in koud water. Doe de koffie in een kommetje met een geutje amaretto. Dompel de boudoirs snel in de koffie en leg ze op de bodem van een grote rechthoekige schotel. Mix de eierdooiers met de suiker romig. Voeg er de kaas aan toe. Knijp de gelatine uit en doe dit in een pannetje met een beetje amaretto, laten smelten op een zacht vuurtje. Voeg de gesmolten gelatine toe aan het kaasmengsel en meng goed. Klop de eiwitten stijf en schep deze luchtig onder de kaas. Giet het kaasmengsel over de boudoirs en bestuiven met cacaopoeder, goed laten opstijven. Eventueel de tiramisu in lagen maken : boudoirs – kaasmengsel – boudoirs – kaasmengsel - cacaopoeder. Minstens een halve dag laten opstijven !

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

11

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

WendyV schreef:

1 pak boudoirs

haha ik zet net bij babbel na bakken de vraag: wat zijn boudoirs??
Zijn dit lange vingers of toch andere koekjes?

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag

12

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

belluna schreef:

lukt het altijd of loopt het soms ook mis met zoveel eieren erin?

Hi, dit lukt altijd.  Nog nooit problemen meegehad, gebruik het zelfs als vulling.
Ik gebruik wel verse eitjes. Natuurlijk serveer ik dit niet aan zwangere dames en kleintjes.
Groetjes

13

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

Mira Max schreef:
WendyV schreef:

1 pak boudoirs

haha ik zet net bij babbel na bakken de vraag: wat zijn boudoirs??
Zijn dit lange vingers of toch andere koekjes?

Lange vingers = boudoirs. Je hebt er van lu (boudoirs), of van een huismerk van je supermarkt.

14

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

idd, boudoirs = lange vingers, lol. In sommige supermarkten heb je ook italiaanse lange vingers, deze zijn van een groter formaat, als ik ze kan vinden dan gebruik ik deze.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

15

Re: gezocht recept: mascarpone + ........ in tiramisu??

WendyV schreef:

idd, boudoirs = lange vingers, lol. In sommige supermarkten heb je ook italiaanse lange vingers, deze zijn van een groter formaat, als ik ze kan vinden dan gebruik ik deze.

ja, die italiaanse zijn lekkerder, vind ik! :9