1

Onderwerp: Mmf

Yesss ik ben blij! Want voor de 2e keer proberen alvorens het veeele aflezen hier is het me toch gelukt om MMF te maken :-D Ik heb nu een bolletje en in folie gedaan en daar een boterhamzakje omheen. Ik vraag me alleen af of ik nu wel genoeg heb, ik vind het bolletje wat aan de kleine kant om een hele cake mee te bekleden.

De cake zal een diameten van ong 25 centimeter hebben en ongeveer 7 centimeter hoog.
Ik heb 10/11 marsmellows gebruikt.. Wat denken jullie? moet ik nog wat fondant bijmaken?

Ik ga nu aan de lees over botercreme, morgen ga ik de cake bakken en proberen er een mooie taart van te maken!

2

Re: Mmf

Hoi hoi.

Je hebt nu denk ik 330gr fondant. dat is wel te weinig voor een 25cm taart.
nog eens zo'n portie maken dus.
Veel plezier met het maken van je taart.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

3

Re: Mmf

Kijk even in het schema van de webshop (links onderaan in het menu) of van felicitaartjes.nl, daar staat in hoeveel gram je nodig hebt bij elk formaat! En dat is dan dus 'teveel' want precies pas lukt met uitrollen natuurlijk nooit...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Mmf

Oke dankjullie wel!

5

Re: Mmf

graag gedaan.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

6

Re: Mmf

Kan je eigenlijk ook kleuren tijdens het kneden of moet dat echt als het nog zacht is en je aan het roeren bent?

7

Re: Mmf

Het kan allebei!

Het makkelijkst is, vind ik, om van de hele zak mmf te maken,
dan heb je even genoeg, en kan je de hoeveelheid die je wilt kleuren naar wens!

8

Re: Mmf

hoi hoi, ik wil graag een mmf maken en die is de eerste keer goedgelukt!!!!

Mijn vraag is als volgt kan ik een klare taart met mmf invriezen ?

Hopelijk kan iemand mij hier antwoord opgeven...

Alvast bedankt

nienke

9

Re: Mmf

nienke2 schreef:

hoi hoi, ik wil graag een mmf maken en die is de eerste keer goedgelukt!!!!

Mijn vraag is als volgt kan ik een klare taart met mmf invriezen ?

Hopelijk kan iemand mij hier antwoord opgeven...

Alvast bedankt

nienke

Normaal gesproken kun je een taart met MMF gewoon invriezen...Taart invriezen in een pedaalemmerzak....maar heeft wel de tijd nodig om te laten ontdooien...dit gaat als volgd:
- Taart een avond voordat je het nodig hebt uit de vriezer halen.
- Deze in de koelkast zetten (zak er nog omheen laten) en laten ontdooien tot de volgende dag.
- Taart een half uur van te voren uit de koelkast halen (zak kan er af gehaald worden) en op de aanrecht laten acliematiseren (op temperatuur laten komen) Met warm weer is 15 min. genoeg.

Hoop je hierbij voldoende info te hebben gegeven...anders mail je me maar...succes ;)

"Het is altijd een feestje met elk Ti-Ta-ToverTaartje"
Groetjes, Dolores...  www.ti-ta-tovertaartjes.nl

10

Re: Mmf

whawhawhawha, ik heb net mmf gemaakt voor de eerste keer, dat is fun. Het was een heel plakkerige, witte boel en ik kon geen kant uit want mijn handen zaten onder de mmf, dus mijn zoon maar even als  hulpkje gebruikt om bloemsuiker toe te voegen. Eerst dacht ik dat komt niet goed en precies wel erg veel bloemsuiker erbij doen en dat blijft maar plakken en dat duurt toch wel lang eer het ergens op lijkt en dan ineens.......... een witte niet klevende bal, geweldig. De bal ligt nu in de ijskast.

Hoelang moet ik nu wachten eer ik de fondant kan gebruiken?

Ohja, mijn keuken was een wit slagveld, en normaal heb ik een donkergrijze keuken maar nu is de keuken weer redelijk netjes.

Me very happy!

grtz Elly

11

Re: Mmf

Leuk is dat h

12

Re: Mmf

oh ok dankjewel en wanneer kan ik het gebruiken?

grtz elly ( nog steeds happy)

13

Re: Mmf

ik ga het binnenkort een keer gebruiken, maar je kunt het toch gelijk al gebruiken? klaar is klaar toch?

14

Re: Mmf

ja hoor, je kunt 'm gelijk gebruiken.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

Re: Mmf

Je kunt als het een beetje hard is geworden,het even in de magnetron verwarmen,een paar tellen maar hoor,en dan word het weer lekker zacht en soepel!!
Maar dus niet in de koelkast bewaren!!Je kunt het bewaren tot de uiterste houdbaarheidsdatum die op de zak marshmellows staat!!