1

Onderwerp: zweedse bolletjes

Ik heb zojuist het recept voor zweedse bolletjes gemaakt.
Ze zijn erg lekker en lijken een beetje op koffiebroodjes zonder rozijnen en glazuur.
De volgende keer moet ik dikkere rollen maken of kleine papieren bakjes gebruiken. Zodat de bakjes mooi gevuld zijn.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-74FFKJ4X.jpg

Dit is het recept:

deeg:
50 gr bakkersgist (of gistpoeder)
2 1/2 dl melk
150 gr boter/margarine
2 eetlepels suiker
1 haleve theelepel zout

Vulling:
400 gr bloem
50 gr boter/margarine
100 gr (bruine) suiker          (ik heb bruine basterd suiker gebruikt)
1-2 lepels kaneel
1 losgeklopt ei en kandijsuiker voor de afwerking (ik heb gewone suiker gebruikt)

30-40 papieren bakvormpjes (siluett caisses)

smelt boter,
voeg hierna de melk toe
giet dit lauwwarme mengsel in een kommetje over de gist
roer eveneens de suiker en en zout door deze oplossing
stort de gezeefde bloem in een beslagkom
goet de oplossing bij de bloem
werk alles door elkaar tot een soepel deeg
vorm een bal en laat onder een doek 1 uur rijzen

meng intussen voor de vulling de boter, suiker en kaneel

rol de deegbal uit tot een lap met een dikte van 1 cm
maak hier drie lappen van van ongeveer 20x30cm
bestrijk ze met de vulling
rol ze op tot max een dikte/diameter van 5cm
snij plakjes van max 2 1/2 cm dikte
doe de plakjes in de vormpjes
en laat nogmaals 30 min rijzen
bovenkant bestrijken met ei en bestrooien met de kandijsuiker
bakken in een voorverwarmde oven (250 gr) ongeveer 10 min totdat ze gaar zijn
Afkoelen en opeten.

smakelijk

2

Re: zweedse bolletjes

hallo
ik heb ze gemaak ze zijn heerlijk te gek hoor
smak smak
gr marina

3

Re: zweedse bolletjes

Esterke schreef:

Ik heb zojuist het recept voor zweedse bolletjes gemaakt.
Ze zijn erg lekker en lijken een beetje op koffiebroodjes zonder rozijnen en glazuur.
De volgende keer moet ik dikkere rollen maken of kleine papieren bakjes gebruiken. Zodat de bakjes mooi gevuld zijn.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-74FFKJ4X.jpg

Dit is het recept:

deeg:
50 gr bakkersgist (of gistpoeder)
2 1/2 dl melk
150 gr boter/margarine
2 eetlepels suiker
1 haleve theelepel zout

Vulling:

400 gr bloem
50 gr boter/margarine
100 gr (bruine) suiker          (ik heb bruine basterd suiker gebruikt)
1-2 lepels kaneel
1 losgeklopt ei en kandijsuiker voor de afwerking (ik heb gewone suiker gebruikt)

30-40 papieren bakvormpjes (siluett caisses)

smelt boter,
voeg hierna de melk toe
giet dit lauwwarme mengsel in een kommetje over de gist
roer eveneens de suiker en en zout door deze oplossing
stort de gezeefde bloem in een beslagkom
goet de oplossing bij de bloem
werk alles door elkaar tot een soepel deeg
vorm een bal en laat onder een doek 1 uur rijzen

meng intussen voor de vulling de boter, suiker en kaneel

rol de deegbal uit tot een lap met een dikte van 1 cm
maak hier drie lappen van van ongeveer 20x30cm
bestrijk ze met de vulling
rol ze op tot max een dikte/diameter van 5cm
snij plakjes van max 2 1/2 cm dikte
doe de plakjes in de vormpjes
en laat nogmaals 30 min rijzen
bovenkant bestrijken met ei en bestrooien met de kandijsuiker
bakken in een voorverwarmde oven (250 gr) ongeveer 10 min totdat ze gaar zijn
Afkoelen en opeten.

smakelijk

Hoeveel gistpoeder mag ik dan gebruiken de helft ?

4

Re: zweedse bolletjes

Ik heb op het pakje gekeken. Daar stond op zoveel gist per een bepaalde hoeveelheid meel. En dan even rekenen.
Succes!
Groet
Ester