1

Onderwerp: kapsel is scheef

Hallo,
ik ben een beginner en wilde mijn eerste taart gaan bakken. Ik heb de hartvorm 30 cm van wilton, en heb zelf mijn beslag gemaakt. Wist niet zo goed hoeveel ik erin moest doen dus heb ik hier van de site het 'basisbiscuit'gemaakt, plus een extra ei en 30 gram suiker en bloem erbij.
Ik heb de oven voorverwarmd tot 145 graden, de vorm erin gedaan en de oven op 175 gezet. Ik heb het er 45 minuten in laten staan. Hij is nu dus ingezakt..... vooral aan

Re: kapsel is scheef

kan je je oven niet instellen op onder en boven warmte of zoiets?? hij moet natuurlijk wel aan alle kanten warm worden, maar de duer open doen kan idd niet...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: kapsel is scheef

iid even kijken op welke stand je de oven gezet hebt...
hetelucht 3D kan je gebruiken, of de onder/bovenwarmte..

de deur openen kan wel, maar dacht pas na de helft van de baktijd?!

4

Re: kapsel is scheef

Hallo,
inmiddels heb ik wederom een poging gedaan om een fatsoenlijk kapsel te bakken en ja hoor... hij was geweldig. Ik had hem net als de vorige op de 3d stand gedaan, maar nu heb ik de deur van de oven nadat de timer af was gesprongen, pas na een minuut of tien open gedaan.
Blijkt dus dat ik gewoon de deur te snel open gedaan had en mijn kapseltje schrok.
_________________________________________________________

Groetjes Sharon.

Re: kapsel is scheef

wat goed zeg! nou, nu lekker decoreren!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs