1

Onderwerp: Houdbaarheid verschillende ingredienten

Ik vraag me eigenlijk af hoe lang je marsepein, fondant, icing (uit tube) etc. kan bewaren.
Hoe doen jullie dat?
Maken jullie ook beslag van te voren, vriezen jullie bepaalde dingen in (vullingen?)

Alvast bedankt voor reacties en tips!

groetjes, ammie

2 Laatst bewerkt door kids4co (28-07-2008 20:28)

Re: Houdbaarheid verschillende ingredienten

Op de produkten staat als het goed is een houdbaarheidsdatum!
Fondant e.d kan rond de 9 maanden tot een jaar!

Beslag kan je 20 minuutjes laten staan,
bv als je in twee keer wilt bakken..!

Vullingen kunnen ingevroren worden, zoek even met de zoekfunctie,
er zijn al diverse topic's over geweest!

Botercreme kan je ook invriezen, is erg makkelijk in kleine portie's!

3

Re: Houdbaarheid verschillende ingredienten

hoi kids4co
ik vroeg me af waarom je het beslag maar 20 minuten kan laten staan
ik heb ook wel eens te veel gemaakt en dan maakte ik van het overerige beslag nog een taart zat denk ik toch ruim 45 min. tussen maar er was niks mis met de taart

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

4

Re: Houdbaarheid verschillende ingredienten

het zal wel iets langer kunnen,
maar ik bedoel ermee, dat het geen uren moeten zijn...
als je bv 24 cupcake's wil maken,
en je kan er maar 12 per keer bakken,
dan kan je je beslag in 1x maken, en in 2 ladingen bakken..
vandaar dat ik die 20 minuten noemde..

maar 45 zal ook nog wel gaan, hoor!