1

Onderwerp: fondant te machtig... alternatief?

Gister heb ik mn eerste taart met fondant gemaakt. Ik gebruikte eerst altijd ganache voor het bekleden, maar ik vind dit veel tijd kosten.
De fondant (regalice) vond ik erg gebruiksvriendelijk en ook makkelijker om de taart er verder mee te versieren.... maar veel te machtig!
Wat is een goed alternatief, of ligt het aan de smaak fondant die ik heb gebruikt (choc)??

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Marianne

2

Re: fondant te machtig... alternatief?

zowel fondant als marsepein zijn vrij machtig. Ganache ook wel vind ik...
Dun uitrollen, verder is er volgens mij geen 'rolfondant light' ;) op de markt, en als je kleine stukjes snijd is het prima.
Fondant en marsepein taarten vind ik zelf ook niet het allerlekkerste, maar het is wel het allermooiste... Kiezen of delen dus ;)

Mijn website: Presentaart

Re: fondant te machtig... alternatief?

Hoi,

Als je je vulling niet zo zoet maakt, valt je taart wel mee. Ik denk dat met ganache je taart wel erg machtig wordt.....
Ik gebruik vaak een wat zuurdere vulling omdat je fondant of marsepein al zoet genoeg is, bijv: bosbessenjam en banketbakkersoom, dus niet al teveel poes-pas.
Verder kun je de stukjes wat kleiner snijden voor de mensen, dat scheelt natuurlijk ook!
Succes met je volgende taarten.

4

Re: fondant te machtig... alternatief?

Als je ganache niet te machtig vind dan ben ik bang dat het met je liefde voor fondant niet goed gaat komen! Alles wat zo zoet is is machtig!

Ik weet dat ik niet perfect ben maar ik ben er zo dichtbij dat 't bijna eng is!  Ciao, Petra Hier vindt je mijn website.

5

Re: fondant te machtig... alternatief?

De chocolade fondant is wel machtig, je kunt hem ook mengen met marsepein is ook erg lekker en iets minder zwaar

6

Re: fondant te machtig... alternatief?

Bedankt, ik zat ook net en beetje (letterlijk) met die fondant in mijn maag. Als je een normaal stukje taart eet ben je gewoon misselijk van al dat zoete. Ga de marsepein mixtip eens uitproberen.

Niet denken, maar durven !