Ik heb ook even voor je gekeken en vond in de gauwigheid DIT topic.
Het lijstje van Martine is wel een goeie vind ik, met de aanvulling van Gonnie. Bakblikken zijn afhankelijk wat je bakken wilt, je kunt prima uit de voeten met wat je (waarschijnlijk) al in huis hebt als je begint. Sugargun, tafelzeil en smoother heb je niet meteen nodig, die kun je ook wel wat later aanschaffen (vooral de sugargun is duur). Tylose is vooral handig als je gaat boetseren, eiwitpoeder wanneer je royal icing wilt gaan spuiten.
Nu ik het nog eens nalees, mis ik nog modeling tooltjes (de knife scriber tool gebruik ik eigenlijk bij elke taart) en paletmesjes (kruidvat, kijk bij de schilderafdeling). Ook een pizzames gebruik ik eigenlijk altijd om de marsepein netjes af te snijden als hij eenmaal over de taart gedrapeerd is. Ow ja, voor beginners is een setje van die randen uitstekers heel handig (mijn eerste 10 taarten kreeg ik niet netjes aan de onderkant , dat kun je heel mooi wegwerken met zo'n leuk randje)
Als je niet weet wat wat is, kijk dan eens bij de FAQ in het menu hiernaast. Daar staan trouwens enorm veel tips!
Groetjes, Jozien.
Eigen taart is goud waard! ;)
Klik
HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en
HIER voor links van medebaksters!