1

Onderwerp: help taart smelt weg

heb hem vanmiddag uit de vriezer gehaald
heb hem in de keuken open laten ontdooien
hij begon te zweten later trok dat weg en heb ik hem in de koelkast gezet
in een dichte taartdoos net ging ik kijken
begon hij dus door te lopen :(
heb hem nu zonder taartdoos gewoon op een broodplank zo in de koelkast terug gezet
hoop dat iemand kan helpen
de taart is voor de verjaardag voor me opa en oma die vieren het morgen

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

Re: help taart smelt weg

hoi,

Heb je je koelkast op max 15-16 graden gezet, dus stand 1? Hoger mag nl. niet omdat je marsepein dan gaat glimmen (smelten).

Verder kun je het beste als je je taart uit de vriezer haalt, deze langzaam aan laten ontdooien ongeveer 1 dag, dus eerst in de koelkast op stand 1, daarna uit de koelkast halen en in een taartdoos op een droge donkere plaats verder laten ontdooien.

Ik denk dat jouw taart teveel is gaan smelten, waardoor deze nu doorloopt.
Als je bij je volgende taart(en) het op deze manier doet, gaat het goed.
Je kunt nu nog proberen om je taart uit de koelkast te halen en deze te bewaren op een droge koele donkere plaats. Ik hoop dat je taart het dan nog redt!
Succes!
Groetjes Saskia

3

Re: help taart smelt weg

Het zweten als-ie uit de koelkast komt, is vanwege de condens: taart komt van kou in de warmte, dus vocht slaat neer.

Een koelkast op 15à 16 graden lijkt me wel erg hoog voor de rest van je spullen? Wel ben ik het met Saskia eens: eerst ontdooien in de koelkast (24 uur van te voren uit de vriezer halen) ìn de doos. Maar daarna een uur of 2 laten opdrogen búiten de koelkast, maar z

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: help taart smelt weg

dankje!!

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /