Onderwerp: tylose zelf maken?

Ik was wat aan het rond surfen op het web en kwam op de site van saskia, maak een taart.nl. Hierop staat een recept voor eetbare lijm (tylose). kun je dit ook gebruiken voor het opstijven van rolfondant en marsepein voor bv. een strik?
En heeft iemand ervaring met het zlef maken van rolfondant en marsepein? het is sowieso natuurlijk meer werk, maar werkt het even goed als dat van de webshop?
Zijn leuke dingen om op te besparen natuurlijk, en...... ik blijf een hollander en met mijn studentschap is dat het ultieme recept voor zuunigeid :):):)

2 Laatst bewerkt door saskiahuisman (27-06-2008 10:54)

Re: tylose zelf maken?

Hoi,

Ja je kunt zelf marsepein maken, maar het kost wel wat geduld en tijd!
Veel mensen kopen het liever kant en klaar.

Wat de tylose betreft, de tylose van de groothandel is anders als de tylose die je zelf maakt. Ik gebruik nu meestal de tylose van de groothandel omdat dit erg goed plakt.
Je kunt ook poedersuiker met een heel klein beetje water gebruiken.

Of je kunt ook glazuur gebruiken (van een pakje uit de supermarkt) om je decoraties te plakken.

Voor het maken van strikken en decoratie die je op de taart wilt laten staan, is het gebruik van tylose erg handig.
Zie ook: http://www.maakeentaart.nl/nl/index.php … ;Itemid=37

Groetjes Saskia