1

Onderwerp: Botercreme met gekookte water en suiker....?

Ik heb op een tv show uit amerika gezien dat een vrouw een dikkere massa van water en suiker ging koken en dit in de botercreme deed???

Vraag me af of ze dat deed om glans erin te krijgen of???

Heeft iemand hier eerder over zoiets gehoord???


Waarom doen ze dat vraag ik me ook af....???

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

2

Re: Botercreme met gekookte water en suiker....?

suikersiroop, dat het is het verschil tussen swiss meringue butercream en italian meringue buttercream.
De italiaanse is iets minder stevig omdat er met suikersiroop gewerkt wordt.

3

Re: Botercreme met gekookte water en suiker....?

maakt t wat verschil in de smaak of glans...of is t alleen de stevigheid die iets minder wordt hierdoor???

Mijn blog is te vinden op: http://villaperlesukker.no/

4

Re: Botercreme met gekookte water en suiker....?

de stevigheid is het verschil. En dan vooral op iets langere duur.

5

Re: Botercreme met gekookte water en suiker....?

Het voordeel is dan dat de suiker beter oplost, opdat je geen losse suiker kristallen in je creme krijgt, overigens is het ook heel goed mogelijk dat die mevrouw geleer suiker gebruikt, dat wordt ook gebruikt om jam mee te maken.

En als niets anders werkt, glazuren we het met chocolade...