1

Onderwerp: de functie van ingredienten in de fondant

Halloi

ik zat het recept van de (rol)fondant te bekijken en ik vroeg me af waarom de glycerine en de glucose zo belangrijk zijn in dit recept.

Als ik het goed heb gelezen is de functie van glycerine om de pastazacht te maken.
De functie van suiker snap ik ook en de gelatine houd het bij elkaar...

Volgens mij heb ook wel eens opgevangen dat er in Engeland een of ander vet bijgedaan wordt om het soepel te houden. Misschien weten jullie daar meer van, of is het onzin, dat kan ook.

groeten Danny

2 Laatst bewerkt door koekenbakker (19-06-2008 23:05)

Re: de functie van ingredienten in de fondant

Nou Danny, ik maak mijn fondant alleen met marschmellows. Dat gaat een stuk makkelijker!!!

Geen andere ingredienten nodig met marschmellows :)

Groetjes, Mireille

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU

3

Re: de functie van ingredienten in de fondant

Ik denk dat met dat vet Crisco wordt bedoeld. Een plantaardig vet waardoor fondant idd soepeler en makkelijker te hanteren wordt. (Maar ik kan me vergissen.) Ik heb nooit zelf fondant gemaakt (wel mexican paste en mmf en daar gebruikte ik ook crisco bij)

4

Re: de functie van ingredienten in de fondant

Glucose wordt bij chocolate leather gebruikt om de chocolade kneedbaar te maken. Het zal dan in fondant wel dezelfde werking hebben? Al doet glycerine dat ook wel voor een deel. Glycerine zorgt er dan voor dat het zacht blijft en glucose dat het niet uit elkaar valt met kneden. Denk ik.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com