1

Onderwerp: bewaar-vraag

Ik wil een taart maken voor zondag (moeder 70 jaar).  Vanaf zaterdagavond gaan we echter uit logeren, dus ik moet de taart zaterdagnamiddag af maken (en meenemen).
Kan ik een taart maken met een roomvulling ? Moet ik deze in de koelkast bewaren tot zondag of valt het te riskeren buiten de koelkast ?
Als ik ze in de koelkast bewaar, gaat de fondant smelten, niet ?

Men zegt wel: "Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?".

2

Re: bewaar-vraag

Je kan een taart met roomvulling niet uit de koelkast houden. Dat risico zou ik
niet lopen. En een taart met fondant en marsepein kan heel goed in de koelkast hoor. Dus zaterdag maken en in de koelkast bewaren en dan zondag opeten gaat perfect hoor!
Kijk ook even in de zoekmachine van dit forum er zijn al heel veel vragen geweest over dit onderwerp!

3 Laatst bewerkt door Cajou (19-06-2008 13:15)

Re: bewaar-vraag

Veel gezocht met zoekfunctie, maar op deze nog geen antwoord gevonden:

1/ een volledig afgewerkte taart met fondant moet in de koelkast, maar moet ik de taart dan in een zak steken, of mag ze er zo in ?
2/ mijn eerste taart was met ganache en marsepeinen figuurtjes, ik heb ze een nacht in de garage gezet en 's anderendaags was marsepein gesmolten.  Hoe kan dat ? Was zeker niet te warm in de garage.  En zoveel vocht zit er toch niet in ganache ?

Men zegt wel: "Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?".