1

Onderwerp: notenbodem a la Anne Brith

Hoi allemaal,

Ik heb net mijn eerste notenbodem uit de oven en hij ziet er niet al te best uit.

Er zit een hele luchtlaag tussen. Ik heb deze verwijderd (en opgegeten hmmm) en er blijft niet echt veel over. Ik heb de bodem verwijders van de springvrorm en omgedraaid. Deze kant plakt een beetje. De bodem is 1 1/2 cm hoog.

Gaat dit nog goed komen?

gemaakt:
200 gr noten fijn malen
5 eiwit  met 250 gm poedersuiker gemixt.
toen de noten erdoor heen gespateld.

175 graden oven voorgewarmd en 25 min gebakken toen nog eens 10 min omdat hij naar mijn idee niet gaar was en daarna nog eens 10 min. Het gedeelte waar ik op geduwd had knakpte en zakte in naar de bodem.

Had ik de eiwitten alleen moeten mixen en later de suiker met de noten erdoor mengen?

Ik weet het niet.

Wie weet het wel???

Groet
Ester

2

Re: notenbodem a la Anne Brith

misschien even annebrith of sharon mailen?

ben wel benieuwd, want ik wil het ook wel eens proberen

Alles goed???? nee 3 fout

3

Re: notenbodem a la Anne Brith

maar eh...........hoe smaakt een luchtlaag :lol:

Alles goed???? nee 3 fout

4 Laatst bewerkt door kokkie (19-06-2008 11:28)

Re: notenbodem a la Anne Brith

Ik bak mijn schuimbodems (al dan niet met noten) altijd op een veel lagere temperatuur, en dan veel langer, nl anderhalf á 2 uur op 90 graden!! Dan heb ik een prachtige schuimbodem, zonder luchtlaag ertussen, en niet meer nat aan de onderkant.... Wel zo plat als je beschrijft maar dat is volgens mij normaal.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...