Onderwerp: notenbodem a la Anne Brith
Hoi allemaal,
Ik heb net mijn eerste notenbodem uit de oven en hij ziet er niet al te best uit.
Er zit een hele luchtlaag tussen. Ik heb deze verwijderd (en opgegeten hmmm) en er blijft niet echt veel over. Ik heb de bodem verwijders van de springvrorm en omgedraaid. Deze kant plakt een beetje. De bodem is 1 1/2 cm hoog.
Gaat dit nog goed komen?
gemaakt:
200 gr noten fijn malen
5 eiwit met 250 gm poedersuiker gemixt.
toen de noten erdoor heen gespateld.
175 graden oven voorgewarmd en 25 min gebakken toen nog eens 10 min omdat hij naar mijn idee niet gaar was en daarna nog eens 10 min. Het gedeelte waar ik op geduwd had knakpte en zakte in naar de bodem.
Had ik de eiwitten alleen moeten mixen en later de suiker met de noten erdoor mengen?
Ik weet het niet.
Wie weet het wel???
Groet
Ester