Ja hoor, dat wil ik wel even geven;
ingredienten:
1 eiwit
350 gr poedersuiker
1 tl geplette cardamom zaadjes
150 ml slagroom
sap van 1/2 limoen
250 gr frambozen
1. Klop het eiwit en voeg daarna de poedersuiker en de cardamom toe en maak een stevige icing. Rol de icing in 8 golfbal formaat ballen. Plaats twee ballen op een stuk bakpapier met genoeg ruimte ertussen en doe ze in de magnetron voor 30 a 40 seconden op de hoogste stand tot ze vier keer zo groot zijn geworden. Laat ze een paar minuten afkoelen en haal ze dan van het papier af en herhaal dit tot je alle ballen hebt gedaan.
2. Sla de slagroom met de helft van het limoensap (en ik heb de slagroom ook gezoet met suiker, stond niet in het recept eigenlijk) Plet de helft van de frambozen en roer die door de slagroom heen. Om te serveren doe je een klein kloddertje van de frambozen-slagroom op een bord. Plaats daar een meringue op, doe er een flinke klodder slagroom op en plaats er nog een meringue op. Dan weer slagroom en daar boven op hele frambozen. Om het af te maken een beetje poedersuiker erover en smullen maar!!
Overigens een kleine waarschuwing; het lijkt makkelijker als het is die dingen in de magnetron, want het luistert vrij nauw. Iets te lang en ze verbranden en te kort en ze zakken als plumpuddingen weer in (smaakt dan wel alsnog goed natuurlijk..)
Simones Kitchen/Junglefrog ImagesWorkshops fotografie en styling voor foodbloggers