1

Onderwerp: Tiramisu taart met amandelspijs

Lekkerrrrrrrrr :-)

Tiramisu-taart

Nodig:
150 gr boter
75 gr amandelspijs
200 gr suiker
1 zakje van.suiker
Snufje zout
6 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl citroensap
250 gr mascarpone
½ dl sterke koffie
1 1/2 dl koffielikeur/amaretto/………
0.2 l slagroom
Cacao
1 reep pure chocolade (25 gr)

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175C
Springvorm 24cm invetten
Boter, amandelspijs, 150 gr suiker, 1 zakje van.suiker en snufje zout in 5 min romig kloppen.
3 eieren er 1 voor 1 doorkloppen , beslag in nog 10 min luchtig kloppen. Bakmeel erboven zeven en erdoor scheppen.
Beslag in vorm scheppen en in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar bakken
Cake minstens 4 uur af laten koelen.

Breng ondertussen in een pan water aan de kook. Klop in een kleinere pan de dooiers met de suiker door elkaar. Hang deze pan in het kokende water en klop het mengsel met een garde tot het licht en luchtig wordt. Schenk er al kloppend de helft van de likeur bij en blijf kloppen tot de saus dik wordt. Laat de saus afkoelen.

Klop de slagroom stijf en schep door de saus.

Roer de koffie door de mascarpone.

Meng daarna slagroomsaus en mascarpone voorzichtig door elkaar en laat ongeveer 1 uur opstijven.

Snijd de cake doormidden en besprenkel evt met nog wat likeur. Bestrijken met de helft van het mascarponemengsel. Andere helft van de taart er weer op leggen en afstrijken met het mascarponemengsel.
Tot gebruik in de koelkast zetten.

Over de bovenkant van de taart cacao zeven .
Met kaasschaaf krullen chocolade maken en die in het midden van de taart leggen.
(Of afwerken op je eigen manier….met chocomarsepein…….met…. ;-) )

Eet smakelijke groetjes
Elma

groetjes Elma en Dani

Re: Tiramisu taart met amandelspijs

Goh verrassend die amandelspijs met tiramisu! KLinkt leuk en lekker....zucht; nog iets op m'n lijstje om uit te proberen...ik groei nog ns dicht :lol:

Groetjes, Marleen