1

Onderwerp: ganache vraag

hoi ik heb voor de tweede keer een ganachetaart gemaakt
De eerste keer ging het helemaal goed alleen nu dekte de ganche de taart niet goed af (je bleef het kapsel er doorheen zien)heb er echt meerdere lagen op gedaan
Wat heb ik fout gedaan?? de eerste keer ging het helemaal goed.Kan het aan de chocolade liggen die je gebruikt?
Eigenlijk wil ik een witte taart met witte chocolade maken maarja nu ben ik bang dat deze ook gaat doorschijnen en dat wil ik absoluut niet want hij is voor een speciale gelegenheid
Wie weet hoe of wat ik fout deed?

2 Laatst bewerkt door noelle (20-05-2008 14:07)

Re: ganache vraag

vreemd bij mij gebeurd dat eigenlijk nooit met de pure chocoladegnache
was hij mischien nog iets te warm ??
ik laat hem toch altijd best afkoelen
en doe hem eigenlijk alleen over chocoladetaart
dat schijnt dan zowiezo niet echt meer door denk ik
de witte versie waag ik me na 4 mislukte pogingen eigenlijk niet meer aan
blijft bij mij altijd doorschijnen weet ook niet waarom :S
alleen de opgeklopte versie werkt dan bij mij en das toch een stuk minder mooi vind ik zelf
ik bekleed de witte gnache taart nu eigenlijk altijd met witte chocolade krullen ook erg lekker :D (bij de pure trouwens ook erg lekker )

veel succes groetjes no

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl