1

Onderwerp: Ervaring met cacao door biscuitmix?

Net een chocoladetaart (of wat het zou moeten worden) in de oven gezet. Ik heb 1/3 van de mix vervangen door cacao (kwam er achteraf ook achter dat er dan waarschijnlijk ook nog meer suiker in had gemoeten). Maar het is met geen mogelijkheid luchtig te krijgen... :S Weet iemand hoe dit komt? (toch niet alleen door te weinig suiker?!)

2

Re: Ervaring met cacao door biscuitmix?

Door de cacao wordt je biscuit droger; je kunt er behalve extra suiker ook een (half) extra ei dan bij doen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Ervaring met cacao door biscuitmix?

Dank je voor de tip! Dan zou het ook luchtiger moeten worden en meer volume krijgen?

4

Re: Ervaring met cacao door biscuitmix?

Ja, dat z

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Ervaring met cacao door biscuitmix?

Ik heb eergisteren toevallig ook chcobiscuit gemaakt met de mix van de shop.
Ik heb gewoon door de mix voor taart van 24 cm 40 gram cacao en 25 gr poedersuiker erbij gezeefd (of andersom, weet even niet meer :think: heb het wel opgeschreven). Verder gewoon gemixd met 1 extra eigeel.

Hij werd niet zo hoog als mijn gewone kapsel maar wel genoeg voor 3 lagen.
En hij was lekker luchtig.

Is die van jou nog gelukt??

Ik geef je een taartje mijn taartje
Ik geef je een taart elke dag