Onderwerp: Gumpaste om krullen te maken of marsepijn/fondant met tylose?
Sinds gisteren ben ik trotse eigenaar van het boek Cakes to Dream on van Colette Peters.
Hierin staan geweldige taarten met van die mooie krullen. Ze gebruikt er gumpaste voor met ijzerdraad.
Na zoeken hier op het forum heb ik gelezen dat gumpaste hard word en dus eigenlijk niet lekker meer is.
Dat het hard word is natuurlijk wel ok, als het heel zacht blijft kun je het ook moeilijlk in de taart steken.
Maar.. Zou ik hiervoor niet gewoon marsepijn of fondant kunnen gebruiken met wat tylose erdoor? Gewoon dan 3 dagen laten drogen, zodat het ook harder word? Dat is toch nog wel te eten dan? Of in ieder geval beter als de gumpaste?
En hoe doe je zoiets met aansnijden van de taart, als het gumpaste keihard is, hoe kom je daar dan doorheen met je mes? Of je zou de taart van te voren kaal moeten plukken maar dat is ook zo zonde...